Road Trip USA: Surffausta, barbequeta ja beer pongia Kaliforniassa

Olimme ajaneet 3700 mailia Amerikan halki ja päätyneet silloiseen (ja nykyiseenkin) suosikki paikkaani Kaliforniaan. Kalifornia ottaa vastaan aina isolla sylillä ja tuolloinkin me koimme olomme erittäin tervetulleeksi ja länsirannikon elämäntyyliin hyppääminen onnistuu itseltä ainakin kovin luontevasti. Vuoden 2009 roadtrip maan halki oli ikimuistoinen monessakin suhteessa, mutta eniten itselleni ehkä tämän päivä ansioista – pääsin viimein kokeilemaan surffausta! Se oli yksi suurimmista haaveistani tuolloin, päästä surffaamaan ennen kuin täytän kolmekymmentä.
Surffauksen kuivaharjoittelu maalla – ja hauskaa on, kuten pitääkin!

Kuten kuvasta näkyy, nilkkaremmin kiinnityksen kohdalla alkoi oikeasti jännittämään."Jostain syystä tänä aamuna ei ärsyttänyt yhtään nousta 
– koska menimme surffaamaan!"

21. lomapäivä (maanantai 7.9.2009)
Maanantai aamu alkoi mahtavasti! Olimme sopineet edellisenä iltana, että lähdemme mukaan Dominicin kämppiksien kanssa, kun he lähtevät surffaamaan. Aikaisin aamulla on kuulemma parhaat aallot, joten herätys oli noin 6 aikaan. Lisäksi täältä ajaa noin tunnin verran rannalle. Mutta jostain syystä tänä aamuna ei ärsyttänyt yhtään nousta – koska menimme surffaamaaaaaaaan!
 

Maanantai oli Labor Day ja pelkäsimme, että rannat ovat aivan täynnä, mutta ei siellä ollut onneksi pahempaa ruuhkaa. Hieman jouduimme jonottamaan parkkipaikalle, mutta söimme aamupalaa samalla jonossa autossa istuen. Parkkeerasimme hieman Huntington beachistä pohjoiseen päin, Bolsa Chica beachille. Aluksi vahattiin surffilaudat (tai siis katsoin, kuin ammattilaiset tekivät sen ja sain itsekin kokeilla sitä). Ja sitten mereen! Pienen alkujännityksen ja kuivaharjoittelun jälkeen rannalla lähdettiin surffilautani kanssa haastamaan aaltoja! Olo oli ihan kuin oikealla surffarilla, kun etenin lautani kanssa aaltojen läpi kohti aavempaa merta.

Ensiksi harjoiteltiin laudan päällä pysymistä, istumista ja sitten yritettiin päästä aallon päälle. Hah, se oli niin hauskaa! Mutta miten kävi, onnistuinko? Pääsin kyykylleni laudalle, mutta sitten loppui aalto, tekniikka, rohkeus ja vauhti. Ja löysin itseni aallon pohjalta kerta toisensa jälkeen. Innokkaasti nousin kuitenkin takaisin laudalle ja kokeilin aina uudestaan! Tämä oli kyllä tosi mukana aamupäivä rannalla! 


Minä ja surffiopeni ja ystävämme Dominic.

Anssi matkalla surffaamaan myöskin ensimmäistä kertaa.
Minä ja Anssi tutustumassa ensimmäisiin aaltoihin.
Puolet surffaamisesta on aaltojen odottelua...
Jos onnellisuuden voisi purkittaa, se olisi tässä.
Myös Pekka uskaltautui kokeilemaan aaltoja.

Delfiini vai hai? Evä on sen verran kaarella, että kuvassa näkyvä evä kuuluu delfiinille, joita näkee usein Kalifornian rannikolla."Mä surffasin tänään!"Illemmalla menimme Dominickin kaverin luokse grillijuhliin. Siellä oli paljon hänen kavereitaan ja oli hauska keskustella heidän kanssaan. Kovin juttu heidän keskuudessa oli beer pong -peli, jossa pingispalloilla yritetään heittää vastapuolen joukkueen mukeihin pallo sisään, joissa on olutta. Jos onnistut, vastajoukkue joutuu juomaan mukin tyhjäksi. Voittaja on se, joka on saanut vastustajan puolen pään tyhjäksi. 


Kävimme illan mittaan beer pongissa myös USA-Suomi -maaottelun. Valitettavasti hävisimme tämän kisan nippa nappa. Ruoka oli hyvää ja seura myös. Täytyy taas tähän väliin sanoa, että jälleen ihmiset olivat aivan ihmeissään meidän roadtripistä. Siis hyvällä tavalla ja totesivat, että olemme nähneet enemmän heidän omaa maatansa, kuin he itse. Ja se onkin varmaan ihan totta. Pitkin matkaa lähes jokainen, kenen kanssa olemme keskustelleet ovat sanoneet samaa… Täytyy kyllä olla iloinen, että tällainen reissuaminen on ylipäätään mahdollista. Mutta ihmettelijöille ei voi oikein muuta todeta, kuin että tuumasta toimeen, jos vain suinkin on mahdollista! 

Ja vielä kerran tästä päivästä: mä surffasin tänään!!! Voih, miten mä voisin muuttaa tänne…?
Beer pong -turnajaisten valmistelua.
Pekan beer pong -tyylinäyte.
En itse enää muista kaikkia sääntöjä, mutta kuvien perusteella pelissä on tarkatkin säännöt.
Voittajien on helppo hymyillä!

Näitä kuvia katsellessa on helppo päästä tästä Helsingin marraskuisesta harmaudesta takaisin Kalifornian aurinkoisiin tunnelmiin. Kymmenen vuotta myöhemminkään surffihaaveeni eivät ole kadonneet minnekään. Ja onneksi olen saanut toteuttaa itseäni tämän ensimmäisen kokeilun jälkeen muuallakin. Haaveilin vuosia palaavani surffaamaan Havaijille takaisin vielä ennen kuin täytän neljäkymmentä (tässä postaus vuoden 2015 surffikurssilta Havaijilla) ja se onneksi toteutuikin Havaijilla viime lokakuussa.
Seuraavissakin postauksissa viihdytään vielä Los Angelesin tuntumassa ja myöhemmin siirrytään roadtrippimme päätösetapille eli San Franciscoon. Pysykäähän siis mukana!


Mikäli haluat lukea aiemmat postaukset New Yorkista alkaneesta roadtripistä, niin pääset niihin tästä:
Road Trip -postaussarja alkaa
Perillä New Yorkissa
Nyc-love ja eeppisiä auringonlaskuja
Coney Island
Vallan ytimessä Washington D.C.:ssä
Columbus
1100 mailia
Viikonloppu Chicagossa
St. Louis ja Gateway Arch
Kansas City ja Oklahoma
Kalkkarokäärmeen häntiä ja Cadillac Ranch
Albuquerque, Wigwam motel ja jättimäinen meteoriittikraatteri
Auringonnousu Grand Canyonilla & illanviettoa Las Vegasissa
3700 mailia takana – vielä vähän Vegasia ja seuraavaksi Kaliforniaan


 *Tämä on osa postaussarjaa vuoden 2009 Road Tripistä halki Amerikan. Nostot ja kuvat ovat silloisesta blogistani, jota kirjoitin tienpäältä.

15 kommenttia

 1. Nämä nostalgiaoostaukset ovat mukavaa luettavaa, ja katseltavaa! Itse en ole koskaan kokeillut surffausta, mieli kyllä tekisi. Eli kait omalla kohdalla täytyy tuplata tuo ikä, mihin mennessä sitä on kokeiltava :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti tästä kommentista Rami :)

   Haha, eikös me joskus sovittu, että sä vietät aikaa mieluiten siellä rantabaarissa – mä voin hoitaa surffauksen ja suppailut! Mutta lämmin suositus kyllä kokeilulle. Siinähän ei mitään menetä!

   Poista
 2. Heh, tuli mieleen oma surffaustestaukseni - siitäkin jo ehkä seitsemän vuotta aikaa. Se oli kyllä tosi hauskaa, mutta pirun rankkaa. Meillä oli onneksi sellainen aloittelijoiden ryhmä, että vain kaksi oli ensikertalaisia, ja saimme ohjaajan melkein täyden huomion. Voisinkin hyvin mennä uudelleen surffaamaan, kunhan minulla olisi assistentti mukana, joka veisi minut aina aaltojen luo ja törkkäisi matkaan oikealla hetkellä aallon tullessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu; tosi hauskaa, mutta pirun rankkaa! Sitähän se tosiaan just on. Mulla avautui ihan uusi maailma tuon kokemuksen jälkeen, kun menin oikealle surffikurssille Australiassa ja Havaijilla ja opettaja auttoi ja keskittyi kunnolla ja jeesasi aalloille. Vitsit miten huikee tunne se on, kun pääsee laudalle pystyyn ja eteenpäin, ah! Tsemppiä siis mahdollisille tuleville kokeiluille! ;)

   Poista
 3. Piti hieraista silmiä kaksi kertaa; mitä oletko ollut joskus brunetti? Mun pitäis vastaavasti kaivaa omat blondivuosien kuvat esiin :) Kuvista houkuu se onnellisuus ja iloinen jännittyneisyys ennen aaltojen sieppausta. En ole koskaan kokeillut surffausta mutta toissa kesänä Havaijilla sitä tuli katseltua ja mietittyä, että miltä tuo tuntuisi. Ei sitten rohkeus riittänyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon ollut brunetti ja hiuksissa on nähty kyllä vaikka mitä sävyjä! :)
   Ooh, Havaiji on oman kokemukseni mukaan kyllä paras paikka kokeilla surffausta, siis ainakin Waikiki beachin kesymmät aallot. Tiedän tuon tunteen, että rohkeutta koetellaan. Peukutan kyllä isosti kokeilemaan joku kerta! :)

   Poista
 4. Ihanasti tarttuu tuo nostalginen hurmosfiilis! :) En ole ainakaan vielä kokeillut surffausta, mutta jostain syystä en myöskään tunne paloa sitä kohtaan. Ehkä hieman pelkään olla vedessä laudan kanssa. Tyynellä suppailu voisi olla enemmän mun juttu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppailu on myös ihanaa! Siinä on tosiaan ihan erilailla veden kanssa tekemisessä. Surffaamisessa on 100 % varmaan, että uitua tulee. :D

   Poista
 5. Ihania muistoja! Minä kokeilin surffausta ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Portugalisss. Se oli yllättävän vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja todellakin! Portugalissa en olekaan kokeillut surffausta, vaikka olen siellä lomaillut. Haaveilen kyllä surffikurssista siellä... Ja oon niin samaa mieltä, surffaaminen on vaikeaa!

   Poista
 6. Olen nynny. Myönnän. Voisin vain ottaa laudan ja makailla sillä, muka odotella aaltoja. Mutta tuo valo. Ah, sille olisi kyllä kysyntää just nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa kyllä kaipaisi nyt! On tää marraskuu kyllä varsinaista pimeyttä... Ainakin täällä Helsingissä. Kaikkien ei tartte surffata :) Sähän voisit sit tykätä suppailusta?

   Poista
 7. Jotenkin on aina ihana muistella vanhoja reissuja, ja varsinkin sellaisia lähtemättömästä mieleen jääneitä. Road trip on ainakin päättynyt sellaiseen kunnon Kalifornia meininkiin. Hauska nähdä näitä vanhoja kuvia!

  VastaaPoista
 8. Mäkin haaveilin surffauksesta kauan, ja sitten kun vihdoin kävin surffaamassa San Sebastianissa, tajusin että se ei ole yhtään mun juttu pyöriä sielä meren linkouksessa :) Annan kyllä varmasti joskus uuden mahdollisuuden sille, vaikkakin epäilen että se on enemmän kaikki muu mikä siinä surffaus-lifestylessä mua kiehtoo :)

  VastaaPoista
 9. Kivoja kuvia ja ihana meri! Hauskaa kun tuo Beer pong on ollut 10 vuotta sitten kova juttu Jenkeissä, mutta täällä muutamia vuosia enemmän. Kerran kokeilin surffausta innokkaan siskoni kanssa Balilla ja suolavettä silmille kyllä sai aika paljon ���� Aallon kiinni saaminen oli yllättävän hankalaa ja käsissä tuntui kyllä kauhominen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!