Road Trip USA: Hollywoodin loistoa ja päivä Universal Studiolla

Vaikka edellisessä postauksessa ilta päättyi beer pongiin ja surffauksesta saatuun pieneen päänsärkyyn (pyörin aalloissa hetken aikaa ja sain laudastakin päähäni), ei jääty kuitenkaan laakereille lepäämään vaan jatkettiin seuraavana aamuna roadtrippiämme Los Angelesin humuun. En ollut kymmenen vuotta sitten käynyt kuin vasta muutaman kerran Hollywoodissa ja kerran Universal Studiolla, joten silloin fiilistelin noita paikkoja aivan hurmoksessa. Ei sillä, vaikka nyt olen käynyt kymmeniä kertoja noissa kohteissa, saan niistä edelleen kiksit. Nykyisin ne eivät vaan enää aiheuta niin hysteeristä uutuudenviehätystä, vaan tuntuvat enemmänkin kotoisilta ja omilta paikoilta. Siksikin onkin aika söpöä, miten onnellinen olen ollut LA:ssa tuolloin – ja miten olen sitä edelleen tänä päivänä. Hypätäänpä jälleen vuoden 2009 syksyyn ja Hollywoodin auringon alle.


Legendaarinen Roosevelt -hotelli, jossa aiemmin pidetiin mm. Oscar -juhlia.

Michael Jacksonin tähden päällä oli kukkia. Hän oli menehtynyt vain reilu kaksi kuukautta ennen tämän kuvan ottamista.22. lomapäivä (tiistai 8.9.2009)

Hollywood! Lähdettiin heti aamusta ajelemaan kohti LA:ta. Ensiksi ajettiin downtownin El Bueblo del Los Angeles -korttelin läpi (tämän ympärille Los Angeles on lähtenyt rakentumaan). Sen jälkeen ajettiin Hollywoodin kaupunginosaan Hollywood Boulevardille ja katsasteltiin Walk of Fame -tähtikatua. Tutkailtiin käden ja jalanjälkiä Grauman’s Chinese Theatren edustalla ja käveltiin Kodak -teatterin rappusia pitkin ylös, kuin Oscar-juhlissa konsanaan. 

Zoomailtiin myös legendaarista Hollywood -kylttiä, joka sijaitsee Mount Lee -vuorella. Hollywood -kyltti on muuten pystytetty vuonna 1923 ja alun perin teksti oli muodossa HOLLYWOODLAND. 

Seuraavaksi ajelimme läpi Hollywoodin isoimpia ja kuuluisimpia katuja, kuten: Sunset Blvd, Santa Monica Blvd, Melrose Avenue ja Beverly Boulevard. Ah, olipa ihanaa olla taas Hollywoodissa!

Illaksi ajoimme takaisin ystävämme luo Rancho Cucamongaan, meidän 5 tähden hotelliin.Union Station, downtown Los Angeles.
Los Angeles downtownin siluettia.
Grauman’s Chinese Teatteri, jonka edustalla on asfaltiin valettu näyttelijöiden jalan- ja kädenjälkiä.


Guitar Center Sunset Boulevardilla.SSMF eli Sunset Strip Music Festival – tänne ollaan menossa roadtrip -reissun lauantaina."Auringon laskiessa ja kaupungin valojen syttyessä maisema oli niin kaunis!"


23. lomapäivä (keskiviikko 9.9.2009)

Tänään vietettiin koko päivä Universal Studiolla. Oli niin hauskaa! Siellä oli mahtavia uusiakin laitteita ja aina yhtä mielenkiintoinen Studio Tour -kierros ohjelmien ja elokuvien lavasteisiin. Sisäänpääsy Studiolle oli 69$ ja huom! melkein mistä tahansa cocis tölkistä mainoslehtisiin löytyy yleensä 10-20 taalan alennuksia Universalille.


Illan hämärtyessä ajettiin vielä Mulholland drivelle yhdelle parkkipaikalle odottelemaan, että kaupunkiin syttyy valot. Auringon laskiessa ja kaupungin valojen syttyessä maisema oli niin kaunis! 


Valomeren ihmettelyn jälkeen ajoimme seuraavaan kohteeseen yöksi, Santa Monica beachille. Perillä meitä odotti suureksi yllätykseksi hurjan iso ilotulitus. Santa Monican laituri juhli nimittäin 100-vuotis juhliaan.

Pitkän, mutta hauskan päivän jälkeen uni maittoi... Ja aamulla suunnataan rannalle pulikoimaan ja auringon ottoon, jee!


Majoitustiedot: Bayside Hotel, 2001 Ocean Ave., Santa Monica, CA, Hinta n.160 eur /yöHai-fanina halusin heti klassikon kanssa kuviin.

Studio Tourilla liikutaan tällaisella vaunulla lavasteista toisiin ja on ehdottomasti yksi paikan mielenkiintoisimmista kohteista kokea.

Tappajahai -elokuvan lavasteita ja livenäytös.Bates Motel oli jotenkin karmiva täällä lavasteissakin.

Lavasteissa löytyy myös oikea matkustajalentokone syöksyneenä maahan.

Waterworld -elokuvaan pohjautuva show on erittäin elämyksellinen, eikä tehosteissa ole säästelty.Universal Studiolle kävellään Studio Cityn lävitse, jonne voi jäädä puiston mennessä kiinni vaikka syömään, drinksuille tai leffaan.

Anssin asento kuvaa hyvin hauskan, mutta pitkän päivän tunnelmaa.


Mulholland Driven näköalatasanteen maisemia kaupunkiin päin.
Enkelten kaupunki on näyttänyt kymmenen vuotta sitten aika samalle, kuin mitä se näyttää tänäkin päivänä. Downtown on tosin muuttunut eniten tässä ajassa. Ja toki Universal Studiollekin on tullut uusia laitteita ja ajankohtaisia lavasteita uusien suosikki ohjelmien ansiosta. Lämmin suositus muuten Studioille, jos lomareissullasi on tarpeeksi aikaa, sillä vierailu siellä vie kokonaisen päivän. Jos muuten mietit tekemistä Los Angelesissa, niin lataa itsellesi tekemäni ilmainen Los Angeles -matkaopas tästä.

Seuraavissa postauksissa nautitaan vielä Los Angelesin humusta, käydään viinikävelyllä ja Sunset Strip Music Festivaaleilla, jotka päätyikin sitten osaltamme sairaalaan. Tästä lisää myöhemmin.


Mikäli haluat lukea aiemmat postaukset New Yorkista alkaneesta roadtripistä, niin pääset niihin tästä:
Road Trip -postaussarja alkaa
Perillä New Yorkissa
Nyc-love ja eeppisiä auringonlaskuja
Coney Island
Vallan ytimessä Washington D.C.:ssä
Columbus
1100 mailia
Viikonloppu Chicagossa
St. Louis ja Gateway Arch
Kansas City ja Oklahoma
Kalkkarokäärmeen häntiä ja Cadillac Ranch
Albuquerque, Wigwam motel ja jättimäinen meteoriittikraatteri
Auringonnousu Grand Canyonilla & illanviettoa Las Vegasissa
3700 mailia takana – vielä vähän Vegasia ja seuraavaksi Kaliforniaan
Surffausta, barbequeta ja beer pongia Kaliforniassa

 *Tämä on osa postaussarjaa vuoden 2009 Road Tripistä halki Amerikan. Nostot ja kuvat ovat silloisesta blogistani, jota kirjoitin tienpäältä.

2 kommenttia

 1. Matkakuume kohosi juuri muutamalla asteella lisää, vaikka se on jo ihan katossa muutenkin. Kävimme Universalilla ekan Losin matkan yhteydessä. Silloin pääpaino oli sillä studiokierroksella. Oltiin niin myöhään liikkeellä, että just ja just ehdittiin valoisan aikaan sille kierrokselle. Muuten ehdimme käydä vain yhdessä laitteessa ja vähän kierrellä ympäriinsä. Pian on sitten uusinta vuorossa. Vaimon syntymäpäivää vietetään tuolla ja nyt mennään aamulla ja ollaan niin pitkään kuin suinkin jaksetaan.

  Oli muuten tosi makeita nuo iltakuvat tuolta Mulholland Driven näköalapaikalta. Olisi kyllä kiva käydä katselemassa maisemia tuolta kaupungin valojen syttyessä. Viimeksi tuosta ohi ajaessamme parkkipaikalle oli portti suljettu. Väkeä siellä oli kyllä, mutta vartijat estivät pääsyn. Jäi epäselväksi mistä oli kyse. Netistä en löytänyt mitään erityistä, joten ehkä oli vain joku tilapäinen juttu. Kenties käymme taas noillakin kulmilla kääntymässä.

  Kiva että Losin osuus vielä jatkuu, luen aiheesta mielelläni. Matkaoppaasinkin käyn vielä lukemassa läpi ennen lähtöä uudemman kerran. Kiitos jo tässä vaiheessa tästä sarjasta. Kiva, kun mukana on ollut niin tuttuja paikkoja kuin myös kivoja vinkkejä tuleville reissuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Erinomainen päätös mennä heti aamusta Universalille! Siellä tosiaan viihtyy koko päivän, kun yrittää ennättää kiertää kaikki kohteet ja laitteet. Toivotan jo tässä kohtaa mahtavaa synttäripäivää!

   Tuo näköalatasanne on kyllä kiva paikka kaupungin katseluun. Toivottavasti tuo oli vaan todellinen poikkeus, kun ette viimeksi sinne päässeet. Olen itse käynyt useamman kerran siellä ja aina päässyt parkkiin, joskin ruuhkaista on ollut ja pientä odottelua.

   Kiitos kommentista – kiva kuulla, että tätä postaus sarjaa on ollut kiva lukea. Vielä muutama postaus ja sitten saan tämän itsellenikin jemmaan tänne blogiini. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!