Filippiinit: Saarihyppelyä Port Bartonista

Ja tietty kun ollaan saarihyppelyllä, pitää ottaa hyppykuvia! Hypin muutenkin aika onnesta, sillä pari päivää sairaana oloa rantamökissä saivat riittää ja pääsin vihdoinkin koko jengin kanssa mukaan menoon. Otettiin saarihyppelyretkeä varten oma banka-kuski, joka vei meitä ympäri lähisaaria ja muutamaan snorklauskohteeseenkin.

German Island I  Tätä saarta on aikoinaan asuttanut saksalainen mutta tätä nykyä siellä asusteli joku paikallinen koiriensa kanssa. Valkoisen hiekkarannan omaava saaren kärki näytti todella paratiisimaiselta, mutta kätki sisälleen sen, että saarella tuuli koko ajan. Naurettiinkin, että olikohan siinä syy miksi saksalainen ei enää asuta saarta... Mene ja tiedä, me nautiskeltiin täällä maisemista ja hypittiin rantahiekalla sekä nautittiin banka-kuljettajamme tekemästä lounaasta palmujen alla.Snorklausta I  Viimeinkin päästiin snorklaamaan ja saatiin Go Pro -kameraan vedenalaista elämää ikuistettua. Pysähdyimme parissa eri kohteessa, joista jälkimmäinen oli selkeästi upeampi korallisempi ja kaloiltaan värikkäämpi. Oma maskini tykkäsi vaan vuotaa aika tiuhaan tahtiin, että pitää vielä tarkistaa ettei se täyteen pakatussa repussani ole jotenkin vaurioitunut. En nimittäin tuolla maskilla tuollaisenaan uskalla lähteä sukeltamaan. 
Paradise Island I No, mitä tähän voisi oikein lisätä, saaren nimi sen jo kertoo. Aika paratiisissa oltiin. Pienen pieni saari näytti olevan yhden perheen asutuksessa tämäkin ja tämä kuvassa näkymä pieni valkoinen rantakieleke oli heidän kotirantansa. Piirrettiin nimemme hiekkaan ja jalkamme santaan ja lilluttiin vaan koko jengi lämpimässä rantavedessä täällä. Aika kiva lopetus saarihyppelylle.

Nämä söpöliinit asuttivat German Islandia. Olivat vielä aika pentuja ja olisi tehnyt mieleni napata toinen näistä kainaloon ja kotiin. Niin söpöjä! Huomatkaa muuten kuvassa mereltä nouseva saderintama. saatiin vähän ekstra aikaa saarella, kun jäätiin sinne palmun alle pitämään tovin kestänyttä sadetta. Tropiikissa nuo sademyräkät ovat kyllä niin erilaisia, kuin mihin suomalaisena on tottunut. Sade on lämmintä ja vaarallisinta on ettei palmun oksa tipahda myrskyssä päällesi.
Port Bartonissa ollessa kannattaa todella lähteä saarihyppelylle, jolloin lähialueesta saa niin paljon enemmän irti ja pääsee uiskentelemaan upeilla rannoilla.

Ja kiitokset jälleen hyppykuvien ottamisesta ja kisakestävyydestä! Ei ole niinkään sanottua että olisi helppo nakki saada kolme naista hyppäämään samaan aikaan...haha...


Eng // Island hopping and snorkeling trip from Port Barton, Palawan.


Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!