Vieraskasvo: Meikkitaiteilija Karoliina Kangas

Tervetuloa blogini uuteen Vieraskasvo -osioon! Tämä osio syntyi siitä ajatuksesta, että maailmanympärimatkamme aikana tulemme varmasti tapaamaan paljon upeita uusia tuttavuuksia ja ajattelin, että haluaisin jakaa heidän tarinansa muidenkin lukijoiden iloksi. Pääpaino tulee olemaan suomalaisissa henkilöissä maailmalla. Ja nyt, blogini ensimmäisenä vieraskasvona on Los Angelesissa asuva ja uraa tekevä Make-up and Hair Artist Karoliina Kangas.

 
Asut tällä hetkellä Los Angelesissa. Mikä sai sinut alunperin lähtemään LA:hin opiskelemaan School of Make-up Designory kouluun ja ylipäätään alalle jolla nyt olet?
Olen pienestä asti ollut kiinnostunut muodista ja kauneudesta, tanssin kansantanssi ryhmässä 8 vuotta ja laitoin aina kaikkien hiukset ja meikit esiintymis kuntoon. 15-vuotiaana liityin ylioppilasteatteriin, ja josta siirryin teatterin lavalta aika pian takahuoneeseen tekemään muille näyttelijöille esiintymis meikkejä, opiskelin itse maskeerausta kirjoista ja kävin pari kurssia kotikaupungissani Rovaniemellä.
Muutto helsinkiin 19 -vuotiaana ja 20 -vuotiaana muutto Los Angelesiin poikaystävän perässä ja sitten unohtuikin muiden meikkaus moneksi vuodeksi.
24 -vuotiaana alkoi suuri ahdistus että nyt pitäis jotain ammattia keksiä! Tapasin valokuvaaja Nina Merikallion Barcelonassa ja päivän tuntemisen jälkeen hän oli vakuuttunut että minusta tulisi hyvä meikkaaja.
Kaksi kuukautta myöhemmin menin Make-up Designory kouluun ja sieltä valmistauduttua muutto suomeen ja oman toiminimen perustaminen kuukautta myöhemmin, kun olin valmistunut.

Välillä keikat vievät Karoliinan vaikkapa Arizonan erämaahan. Kuvissa Karoliina asikkaiden kanssa / Kaikki kuvat Karoliinan Instagram-tililtä. 

Rovaniemeltä on pitkä matka Hollywoodiin meikkitaiteilijaksi. Mitkä ovat mielestäsi olleet urasi taitekohtia, opettaneet sinua ja tuoneet eteenpäin?
Uran taitekohtia oli ehdottomasti muutto takas suomeen Hollywoodista, juuri valmistuneena meikkaajana. Hyvä ystävä suositteli minua Samu-Jussi Koskelle, joka oli silloin suunnittelijana Marimekolla. Kävin näyttämässä portfoliotani, jossa oli 3 kuvaa, mutta vakuutin Samulle että olen Suomen paras. Hän oli utelias ja halusi antaa uunituoreelle meikkaajalle mahdollisuuden. En nukkunut edellisenä yönä hetkeäkään kun jännitti niin paljon. Kuvaukset meni tosi hyvin ja Marimekko oli näin ensimmäinen asiakas! 
Uskon, että kun olin ollut niin monta vuotta ameriikassa ja saanut sieltä loistavan uskon itseeni ja ennen kaikkea että kaikki on mahdolista asenteen, niin sillä pääsin jo pitkälle tai ainakin hyvään alkuun suomessa.

Kalifornian ilmasto on varmasti monelle suomalaisellekin hyvin mieluinen. Miten sinä koet että se on vaikuttanut elämäntapaasi?
Ihan pikkuisena jo ihmettelin äidilleni että miksi me asutaan täällä kylmässä pimeässä pohjolassa, jos maailmalla on ihania paratiisipaikkoja jossa asua. Päätin silloin että kun kasvan isoksi niin asun ainaisen auringon alla. Auringolla on iso osa minun mieleen ja uskon että se on ihmiselle tärkeä elinvoima. Elintapani ovat terveellisemmät täällä kuin ne oli suomessa.

Miten muutoin viihdyt Amerikoissa ja oletko päässyt paljon työsi puolesta tutustumaan tähän isoon maahan?

Viihdyn tosi hyvin täällä, vaikka ikävöin ystäviäni ja perhettä ja välillä suomalaista kulttuuria. Olen päässyt reissaamaan mitä kauneimmissa paikoissa täällä ameriikassa ja jopa pelkästään Kalifornian osavaltiossa on niin paljon nähtävää että taidan jäädä tänne vielä ainakin 10 vuodeks. Tässä pari hienoa esimerkkiä missä olen käynyt Grand Canyon, Red Rock Canyon, Lake Powell, Amangiri Utah, El Mirage Dry Lake, Joshua Tree Park...

Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?
Näen itseni täällä Los Angelesissa ja jopa New Yorkissä tekemässä muotikuvauksia mielettömien kuvaajien ja mallien kanssa. Toivottavasti meillä on iso talo, jossa on takapihalla uima-allas ja suomalainen sauna. Ja että perheeni ja ystäväni käyvät usein meillä kylässä.

Ja lopuksi. Onko sinulla antaa vinkkiä blogini lukijoille, jotka mahdollisesti haaveilevat luovista aloista Amerikoissa?
Koskaan ei ole huonoa keikkaa. Ota kaikki keikat vastaan, koska jokainen uusi tuttavuus ja tyytyväinen asiakas vie sinua eteenpäin. Osallista Green Card arvontaan, koska tänne tarvitsee työviisumin. Itselläni on O-1 viisumi.


Kiitos Karoliina haastattelusta! Karoliinan web-sivut löytyvät osoitteesta: www.karokangas.com


4 kommenttia

 1. Jee, miten mielenkiintoinen postaus Sanna! Ja ihanaa huomata ameriikka-rakkautta oikeen tulvivan noista vastauksista.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Oli huippua päästä haastattelemaan Karoa ja kuulla hänen tarinansa tarkemmin. Eikö olekin huippua, että hän on toteuttanut unelmansa ja saa asua LA:ssa. Siitä inspiraatiota meille kaikille! ;)

   Poista
 2. Tää oli niin mahtava postaus! Kiitos kun teit meille tällaisen <3 Piti lukea tätä Makelle ääneen kun niin hyviä vastauksia oli hänellä sun kysymyksiin. Tän innoittamana me taas jatketaan omien unelmiemme tavoittelua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla <3 Olen ihan samaa mieltä, että tämä jos mikä innoittaa uskomaan unelmiin ja tavoittelemaan niitä! Upea Karo on siitä oiva esimerkki!

   Poista

Kiitos kommentistasi!