Kuvakooste mielenkiintoisesta laivamatkasta El Nidoon

Vietettyämme viisi päivää Port Bartonissa oli aika suunnata saaren pohjoisosassa sijaitsevaan El Nidon -kylään. Vaihtehtoja oli kaksi, joko meriteitse tai maanteitä pitkin. Maantiekyyditystä olimmekin jo testanneet matkalla lentokentältä Port Bartoniin, jossa totesimme että tiet ovat osittain hyvässä kunnossa, mutta tosiaan vain osittain. Jostain syystä porukka automaattisesti ajatteli että taitamme tämän matkan meriteitse, bankalla. Enkä näin jälkiviisaanakaan osaa kyllä sanoa, että oliko se hyvä idea vai ei. Nimittäin tapasimme reissaajia, joilta myös bussimatka oli vienyt saman ajan, koska tien päälläkin voi sattua vaikka mitä, esimerkiksi nyt vaikka rengas puhjeta.

Tässä 10 x kuvakoosteen muodossa meidän hilpeä laivamatka Port Bartonista El Nidoon.

1. Nousemme banka-veneeseen aamulla aikaisin kello 6:00. Priva-kuljetukseksi luvattuun kyytiin tuleekin matkaan vielä kaksi Hollantilaista tyttöä. Tämä on ok, mennään kuitenkin laivan sallimissa rajoissa.



2. Hetken aikaa oli tyyntä, mutta vain hetken aikaa. Sitten alkoi tyrskyä ja aallot kastella matkaajia. Suurimman osan aalloista sai edessä istuvat Hollantilaiset. Tässä kuvassa toinen olikin jo vetänyt päällensä sadeviitan. Ei huono idea!



3. Ristiaaltojen lyödessä lujempaa, meni toinen kippareista painoksi bankan reunalle. Tässä vaiheessa myös minä, joka istuin takana, sain tasaisin väliajoin hyvin aaltoja päälleni.



4. Onnelliset matkustajat bankan kyydissä.



5. Hymyä! paitsi että välillä piti pyyhkiä huivilla suolavettä silmistä.



6. Ja välillä saattoi ottaa myös tirsat tai vaipua epätoivoon. Neljäksi tunniksi mainostettu laivamatka oli kestänyt jo reippaasti yli neljä tuntia...



7. Ai miksikö matka kesti odotettua pidempään? Tässä kuvassa laivan moottorista on juuri katkennut hihna tai vastaava. Ainakin pamahdus ja sen tuottama moottorin sammuminen keskellä merta sai paljon ihmetteleviä silmämunia osakseen. Hetki pientä jaloittelua ja toivomus siitä että matkan teko jatkuisi... Ja jatkuihan se!



8. Ja miten niin ei täyden palvelun laiva. Ilmastoitu WC ja kaikki!



 9. Bankassa oijotaan rusettia ja vedetään huppua kireemmälle. Aurinko paistaa niskaan ja tuuli käy korviin. Itselläni tyylikkäästi lökärihousut huivina.



10. Reilun kahdeksan tuntia kestäneen venematkan aikana ennätti katsella ainakin maisemia. Toiset jopa ikuistivat niitä. Itse en kyennyt juurikaan kuin katsomaan horisonttia, joten kiitos kuvista kuuluu jälleen matkakumppaneille.



Päästiin kuin päästiinkin siis perille. Oikeastaan usko ei meinannut loppua missään vaiheessa, kun kyllähän kaputkin halusivat päästä ehjänä perille ja hyvin näppärästi he korjasivat sen moottoriviankin. Syy miksi matkassa kesti niin pitkään, oli huono sää ja kova tuuli. Samana iltana kuultiin tosiaan toisilta reissaajilta, että matka bussilla (n. 400 PHP) oli heilläkin kestänyt luvatun neljän tunnin sijasta sen kahdeksan. Joten oikeastaan, en osaa suositella kumpaakaan kuljetusmuotoa eritoten (laivamatka maksoi vain huimasti enemmän (1500 PHP). Kokemushan tämä oli! Ja jostain jumalaisesta syystä, en voinut pahoin lainkaan tällä venematkalla.


Eng // Boat trip from Port Barton to El Nido took us for 8 hours. It was a long day, so bring snacks and water on aboard.

8 kommenttia

  1. Huhhuh :D Kivasti jaksoit hymyillä tuulesta, tuiverruksesta ja vedestä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää olin niin onnellinen että mulla ei tullut matkapahoinvointia, kuten yleensä :) Ja olihan tää nyt jo niin koomista istua koko päivä merillä tässä bankassa että menee historiankirjoihin ;DDD

      Poista
  2. Ohhoh melkoista! Meren voimat siellä nyt näyttää mahtiaan sulle, kun ensin ne valvotti siellä mökissä ja nyt sitten tuollainen kevyt kahdeksan tunnin matka, hih. Itse en kyllä olis tuohon varmaan pystynyt. Oltiin Key Westissä snorkkeliveneretkellä joka kesti kolme-neljä tuntia ja viimeisen tunnin odotin että pääsis jo tasaiselle maalle koska oli niin öllö olo sen keikkumisen takia. Ihana, ettet sää tuntenut itseäs merisairaaksi! <3 Turvallisia reissun jatkoja sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla, tiedän niin tuon tunteen! Ja oon iloinen ettei tässä tullut sitä. Seuraavalla etapilla se sitten kostautuikin El Nidosta Coronin saarelle. Never again... Snorkliretki Key Westissä kuulostaa niiiiiiin huipulle! Isoa peukkua sinne! Ja ihanaa reissun jatkoa <3

      Poista
  3. Haha mikä vessa! :D Ja matkanteko on kyllä välillä aikamoista seikkailua, itselle varmaan olisi tullut kyllä tajuton matkapahoinvointi tuollaisessa aallokossa ja noin pienellä veneellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vessa oli tosiaan ihan omaa luokkaansa ;DDD haha :) Jouduin lopulta 8 tunnin jälkeen luovuttamaan ja testaamaan vessan, tai no aukon lattiassa...hahaha :) Elämysmatkailua parhaimmillaan ;) Olin itse myös ihmeissäni että en jostain syystä voinut pahoin tässä veneessä - seuraavalla matkalla voinkin ja silloin vene oli isompi. Eli selvästi tämä pienempi botskimalli sopii mulle :)

      Poista
  4. Ei vitsi mikä reissu! Saittepahan ainakin kyytiä koko rahan edestä, mutta voin kyllä kuvitella että ei paljoa naurattanut siinä veneen keikuttaessa. Nää on just niitä hetkiä, mistä saa hyvän tarinan kerrottavaksi meille muille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha...tosiaan koko rahan edestä, koko päivän reissu ;DDD Vähempäänkin oltais oltu kyllä tyytyväisiä ;) Mutta onneksi kaikki sujui lopulta hyvin, ja näille on hauska nauraa jälkeenpäin - ja kertoa siitä muille täällä blogissa ;DDD

      Poista

Kiitos kommentistasi!