Koalabongausta kauniissa Noosassa

Matkalla Brisbaynesta kohti pohjoisessa olevaa määränpäätämme, Whitsunday Islandsia, pysähdyimme myös yhdeksi yöksi Noosaan. Brisbanen ja Whitsundayn välinen matka on yli 1000 kilometriä, joten emme ihan yhteen soittoon halunneet ajaa tätä matkaa. Muutenkin parin pysähdyksen taktiikalla matka taittui oikein raittoisasti. Vinkin Noosassa pysähtymiseen saimme itseasiassa Byron Bayssa ollessamme matkatoimiston kaiffarilta, jolta varasimme meidän purjehdusretken Whitsunday Islandsilla. Kerroinkos jo, että tosiaan mentiin purjehtimaan Australiassa? Ainakin Instagramia seuranneet ovat nähneet kuvia purjehdukseltamme Valliriuttojen eteläpäässä. Haluttiin jollain tapaa kokea ja nähdä Iso Valliriutta ja päädyttiinkin sitten aikalailla extemporee 4 päivän purjehdukselle. Siitä syystä teimme matkaa kohti pohjoista ja tässä matkanteon vaiheessa muuten viimeistään sitä tajuaa kuinka suuri ja valtava maa tämä Australia on.



Noosa oli kohteena vähän kuin kovasti tykkäämäni Byron Bay, mutta pienellä omalla luksustwistillä. Sen huomasi kauppojen tarjonnasta ja hienojen ravintoloiden määrästä. Siltikin, täällä myös riitti nuoria ja surffihenkisiä ihmisiä yhtä lailla.
Harmiksemme meidän Noosan visiitin aikaan sää oli vain vähän kehno ja välistä jopa sateinen. Onneksi sadetta oli hyvä pitää istumalla juuri avatussa Betty´s Burgers -ravintolassa. Sain myös myöhemmin toisen ravintolavinkinkin, Cafe Le Monde, kaverilta joka on itse työskennellyt siellä.


Yksi aikalailla must-jutuista Noosassa on visiteerata Noosa National Parkissa. Kävimme sen parkkipaikalla jo aikaisemmin päivällä, mutta alkanut sade ei innostanut meitä lähtemään sen enempää puistoon, joten päädyttiin tosiaan lounaalle kaupunkiin. Noosasta oli muuten harvinaisen vaikea löytää parkkipaikkaa. Kiersimme muiden autojen tapaan letkassa lähes tunnin verran ennenkuin tärppäsi parkin suhteen. 
Sateen (ja hampurilaisten) jälkeen tuumittiin, että kokeillaan nyt kuitenkin vielä uudestaan National Parkia ennen auringonlaskua, koska kuultiin, että siellä voi nähdä koaloita. Ja onneksi mentiin! Nimittäin heti sisääntulon kohdalla olevan infopisteen tauluun oli käsin kirjoitettu sen päiväiset koala havainnot. Innostuin asiasta niin, että infopisteen työntekijät vahvistivat havainnon ja kertoivat että vielä noin 15 minuuttia sitten kaksi koalaa oli ollut puissa Tea Tree Bayn kohdalla. Minusta oli kivaa, että he kertoivat suoraan sijainnin ja että kaikki voivat ilmoittaa koalahavainnoistaan ja jakaa ilouutista.






Saavuttiin aika täydellisen auringonlaskun aikaan puistoon, ja nähtiin matkalla myös yhdet hääkuvaukset. Oijoi mikä maisema ikuistui tämän parin hääalbumiin.

Noosa National Parkin kävelyreitti (joita on useita erivärisiä reittejä, me kävelimme sinistä pitkin) oli hyvin leppoisa ja helppokulkuinen. Sinistä kävelyreittiä ei hirveän pitkään tarvinnut edes kävellä, kun saavuimme jo Tea Tree Bayhin, jossa näimmekin että muutama turisti siellä katseli ylöspäin puiden latvoihin. Siellä oli siis pakko olla koaloita! Ja niinhän siellä olikin, kaksi karvapalleroista korkealla korkealla puiden oksilla.


Koaloita oli itseasiassa tosi vaikea edes erottaa puiden oksien seasta, olivat todella korkealla itsensä kavunneet ja vielä kun kamerassani ei ole kunnollista linssiä, jolla oisin saanut tarkkoja lähäreitä, niin nyt on tyytyminen näihin photarilla suurennettuihin kuviin, joista nyt juuri ja juuri erottaa nuo söpöt pallerot.




Tämä viimeinen kuva onkin sitten vähän surullisempi tapaus. Kuvassa on Harrold-koalan muistoksi tehty patsas. Harrold-koala menehtyi koiran hyökkäykseen puistossa ja tästä syystä koirat ovat ehdottomasti kiellettyjä kaikkialla luonnonpuistossa.

Noosa osoittautuikin ainoaksi paikaksi jossa näimme koaloita Australiassa, koska halusimme nähdä niitä vapaana luonnossa. Vaikka näimmekin koalat vähän kauempaa (korkeammalta), niin oli silti uskomattoman siistiä nähdä noita meille harvinaisia eläimiä. Ihania!


Eng // Noosa is the place where we saw two free koalas in the National Park. Priceless.

----------------
Majoitus:
Nambour Lodge Motel, 1 yö, 80 eur

2 kommenttia

  1. Eikä, miten ihanaa että pääsitte näkemään koaloita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niiiiiinpä <3 En olis tykännyt yhtään jos ei oltais koko Aussireissun aikana törmätty yhteenkään koalaan, ovat meinaan niin söpöjä. Onneks käytiin siis Noosassa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!