Road Trip USA: Santa Monica, Malibu ja O.C. vuonna 2009

Road Trip USA -päiväkirjassa on näiden muutamien päivien kohdalla lähes tyhjää. Olen kymmenen vuoden takaiseen blogiini julkaissut kylläkin kuvia näiltä päiviltä, mutta tekstiä ei muutamaa sanaa enempää ole. Lienee tuolloin on tarkoitus ollut palata myöhemmin täydentämään postausta, mutta rse on näemmä jäänyt tyystin. Kuvamuistoja on onneksi senkin edestä ja musta tuntui tärkeälle tuoda nämä kuvat kymmenen vuoden takaa tähän päivään, sillä nehän melkein voisi olla kuin eilen otetut! Melkein.Santa Monicassa vuoden 2009 syksyllä. Tuntuu, että kuva voisi olla eiliseltä.
Myrskyn ratsastajat -elokuva oli ysäri suosikkejani. Tässä kuvassa on mielestäni jotain samaa tunnelmaa.


Muistan kuitenkin valokuvien pohjalta hyvin noita hetkiä noilta päiviltä. Etenkin paikallisten ystävien kanssa tehty Claremont Villagen Wine Walk oli mahtava kokemus. Se oli konseptina niin mullistava, että suunnittelin sitä innoissani usean vuoden ajan jalkauttavani sen Helsingin Kallioon. Aina esteeksi tuli säännökset. Miten tarjota viinipassin ostaneille viiniä kivijalkamyymälästä, siis Suomessa? Ei ilmeisesti juuri mitenkään. Siitä Claremont Villagen Wine Walkissa oli kuitenkin kyse. Tukea paikallisia pienempiä yrityksiä, saada ihmisiä kivijalkamyymälöihin, tutustua ja verkostoitua – ja maistella samalla viinejä pientä korvausta vastaan. Siellä me silloin kuljeskeltiin viinilasit kourassa kaupungintalolta myymälöihin ja täydennettiin lasiamme tarpeen mukaan viinipassin avulla.

Ennen viinikävelyä ennätimme viettää kaksi päivää Kalifornian kuuluisimpiin rantoihin tutustuen. Tuntuu hassulle, että nämä kuvat ovat kymmenen vuoden takaa. Kuvat voisivat olla vaikka eilen otettuja. Jos nyt ei ulkonäöllistä muutosta oteta huomioon, hah!
Tässä vaatimattomat otteeni reissupäiväkirjasta, (onneksi kuvia oli näiltä päiviltä sitäkin enemmän):


24. lomapäivä (torstai 10.9.2009)
Lomailua Santa Monica ja Venice Beachillä. Surffareita ja upea auringonlasku! Käytiin myös Malibussa.


25. lomapäivä (perjantai 11.9.2009)
Santa Monica – Huntington beach – O.C. - Laguna beach ja Claremont Villagen viinikävely paikallisten ystävien kanssa.Venice Beach vuonna 2009.
Tämän kuvanoton jälkeen näissä maisemissa on tullut käveltyä kymmeniä ellei jopa satoja kertoja viimeisen kymmenen vuoden aikana.En jaksa muuten yhtään muistaa, miten olen jo vuonna 2009 löytänyt itseni Malibusta, mutta oli kerrassaan riemastuttavaa löytää sieltä kuvia, jossa selvästi myhäilen onnesta. En muista tuota Malibussa vierailua tuolta reissulta, mutta ilmeisesti se teki paikkansa sydämeeni tuolloin, koska sen jälkeen sinne on palattu vuosi toisensa jälkeen.
Sen sijaan muistan, kun eilisen miten Laguna Beachin rantamaisemat ja -talot lumosivat ja olen tuosta lähtien miettinytkin, että onnekkaita kaiketi ne, jotka saavat asua aivan meren äärellä. Laguna beachillä kannattaakin käydä ihailemassa maisemia, jos aikaa liikenee lähteä Los Angelesia hieman kauemmas.

Minä onnellisena Malibussa vuonna 2009.
Lempiravintolaani Malibu Farmia ei vielä vuonna 2009 näkynyt. Kukapa olisi uskonut, että vietän kymmenen vuoden kuluttua syntymäpäivääni tällä laiturilla?
Auringonlaskun värjäämä unelmahotellini Santa Monicassa.
Legendaarinen Santa Monica Pier auringonlaskun aikaan.

Itselleni tämä aikaloikka kymmenen vuoden taakse näihin samoihin maisemiin, missä edelleenkin vietän lomiani säännöllisesti on ollut kerrassaan lumoavaa. En tiedä saitko sinä yhtä lailla tästä irti, ehkäpä, jos olet noihin aikoihin vieraillut tuolla? Tai ehkäpä, jos olet vieraillut Los Angelesissa hiljattain, sillä niin paljon nuo rannat eivät ole kuitenkaan muuttuneet, että ovat hyvin tunnistettavissa. Tunnelma ja auringonlaskut ovat pysyneet ennallaan. Ja ainakin itselleni Enkelten kaupungin taika on kestänyt aikaa.


Newport Beach tuli tutuksi suositun tv-sarjan O.C.:n kautta.
Laguna Beach sijaitsee myös O.C.:ssa, hieman Newport Beachiä etelään.
Laguna Beachin kauniita maisemia.
Mietin, että jos asuisi tuossa talossa, niin tarvitsisiko sitä lomalle edes lähteä?

Näiden rantapäivien jälkeen roadtripillämme oli jäljellä vielä yksi päivä Hollywoodissa ja se oli varattu Sunset Strip Music -festivaaleille. Niistä juhlista ei meidän porukka täysin kiitettävin paperein selvinytkään... Siitä lisää seuraavassa ja festivaalien jälkeen meidän auton nokka suuntasi kohti pohjoista ja Pacific Coast Highwayta.


Mikäli haluat lukea aiemmat postaukset New Yorkista alkaneesta roadtripistä, niin pääset niihin tästä:
Road Trip -postaussarja alkaa
Perillä New Yorkissa
Nyc-love ja eeppisiä auringonlaskuja
Coney Island
Vallan ytimessä Washington D.C.:ssä
Columbus
1100 mailia
Viikonloppu Chicagossa
St. Louis ja Gateway Arch
Kansas City ja Oklahoma
Kalkkarokäärmeen häntiä ja Cadillac Ranch
Albuquerque, Wigwam motel ja jättimäinen meteoriittikraatteri
Auringonnousu Grand Canyonilla & illanviettoa Las Vegasissa
3700 mailia takana – vielä vähän Vegasia ja seuraavaksi Kaliforniaan
Surffausta, barbequeta ja beer pongia Kaliforniassa
Hollywoodin loistoa ja päivä Universal Studiolla

 *Tämä on osa postaussarjaa vuoden 2009 Road Tripistä halki Amerikan. Nostot ja kuvat ovat silloisesta blogistani, jota kirjoitin tienpäältä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!