Surffiunelmia todeksi Byron Bayssa

Osa teistä saattoi jo lukaista edellisen postauksen, jossa panikoin surffikurssille menostani. Paniikkia riitti aivan loppumetreille saakka, mutta lopulta löysin itseni Stoked-surffikoulun valkean pakun takapenkiltä matkalla kohti Lennox Headin rantaa seitsemän muun aloittelijan kanssa. Surffirantamme sijaitsi noin vartin matkan päässä Byron Baysta. Mieheni ei mahtunut täyteen pakuun mukaan, joten hän navigoi paikalle meidän omalla vuokra-autolla, jotta pääsisi ikuistamaan nämä hetket. Mun yhden unelman toteutumisen.
Automatkalla jännitys alkoi laskea ja hymähdinkin mielessäni, että tässä sitä istutaan Australiassa surffipakussa, jota ajaa aivan samanlainen surffitukkainen mies, kun Taylor Hawkins (Foo Fighterista) on. Lisäksi Taylorin vieressä istui toinen samanlainen. Hihh, Australia!Rannalle päästyämme oltiin kaikki muutkin, kuin vain minä, jo varmasti ihan liekeissä. Automatkalla oltiin tutustuttu toisiimme, kun jokainen sai esitellä itsensä mikrofoonin puhuen. Meitä oli tyttöjä ja poikia Italiasta, Saksasta ja Israelista.
Perillä kannettiin omat lautamme rannalle, jossa ensimmäiseksi lämmiteltiin lihakset rantajuoksulla. Se olikin aikamoinen yllätys. Venytykset olen ymmärtänytkin että kuuluvat lajiin, ja teinkin venytykset jo aikaisemmin päivällä, mutta olihan ne hyvä tehdä vielä yhdessä tuossa rannalla. Sitten tietysti kuivaharjoiteltiin itse lautojen päälle nousua. Oi vitsi miten jännää kaikki oli. Yritin olla vaan tarkkana kuin porkkana ja oppia kaiken.


Sitten koittikin se kaikista jännin paikka. Näytönpaikka ja aaltoihin sukeltaminen. Opettajat olivat kyllä aivan huippuja ja auttoivat jokaista aluksi pääsemään oikeaan aaltoon pitäen laudasta kiinni ja avittamalla lähtöön. Sitten he vielä huuteli ohjeita perään kuinka toimia ja se oli myös hyvin jeesaavaa, sillä sen verran tekniikkalaji tuntuu olevan kyseessä, että meinasi unohtua missä järjestyksessä sitä olisi hyvä noustakaan laudalle. Toki kun laudalle menosta tulee rituaali, ei mitään tarvitse ajatella. Mutta näin aloittelijalle kaikki apu oli kullan arvoista.

Wohoooooo!!!! Ja se tunne, kun nouset ensimmäistä kertaa laudalle ja onnistut. Huikea huikea!!! Oon ihan liekeissä vieläkin! Koko päivä on ollut yhtä hymyä - mää surffasin tänään! I Did it!!! Te ketkä tunnette minut paremmin, tiedätte varmasti kuinka olen vuosikausia, äh, vuosikymmenen ainakin haaveillut tästä hetkestä. Ja nyt se on ikuistettuna mielessäni sekä myös näiden kuvien muodossa. I Did it! Ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että näemmä vanha koirakin oppii uusia temppuja...hahaha. Tää oli huikea päivä ja menee kyllä Top10-listalle koko elämäni kokemuksista. Another dream come true.Huikea päivä, kiitos Stoked-surffikoululle unelmani toteuttamisesta. Nyt mulla on aimo annos rohkeutta lisää jatkaa seuraaville uusille aalloille. Tämä päivä oli vaan niin paras.

Löytyykö ruudun takaa muita surffityttöjä?

Eng // I did it! I surfed today. That´s another dream come true. I´m so so happy.

6 kommenttia

 1. Jee hyvä Sanna!!! Mäkin olin ihan fiiliksissä sillon kun oltiin surffitunnilla Noosassa. Se oli niin siistiä kun alkoi saada niitä aaltoja! Sen jälkeen sit koitin Byronissa surffata Laurin ostamalla laudalla, joka oli paljon pienempi kuin se Noosan treenilauta, niin eihän siitä sit enää mitään tullut, ja arvata saattaa kenen hommiksi tuo surffaus sen jälkeen jäi :D Mutta kaivertamaanhan se jäi ja ois niin siistiä päästä joskus uudestaan kokeileen isommalla laudalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me surffitytöt :))) Hei me ollaan jatkamassa matkaa Noosaan joten whoop whoop! Täytyypä katsoa jos jäisi aikaa kokeilla siellä uudestaan. Tuo laudan koko vaikuttaa kyllä valtavasti. En minäkään millään pienellä laudalla osaisi yhtään mitään. Mulle sopii harjoitteluun hyvin tuollainen melkein suppilaudan kokoinen hirviö, hahaha :))) Hienosti sun miehes kyllä veti, muistan nähneeni kuvia hänestä surffaamassa, jeeee!
   Kyllä mää uskon, että pääset vielä uudestaankin jossain kokeilemaan. Teneriffa tai Portugali esim lähellä? Sinne! ;)

   Poista
 2. Ihanaa Sanna, vauu!! Munki on pakko vielä päästä joskus kokeileen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiiitos Inka! Ihanaa tää olikin! Oon vieläkin ihan liekeissä ;DDD Ehdottomasti kokeile! Aikaisemmassa kommentissa mainitsinkin, että sää oisit varmasti ihan kymppi tässä lajissa kun sulta löytyy tasapainokykyä, ketteryyttä ja lihaksia. Booom!

   Poista
 3. Wau mitä kuvia, mikä onnellinen hymy ja you did it !! ! Jeeeeeeeeeeeee so happy for you! =)))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeeeeeeeeeeeee :)))) I Did it!!! Nää kuvat saa mut aina hyvälle mielelle ja muistuttaa mua että koskaan ei ole liian vanha oppiakseen uusia juttuja. Kiitos tsempeistä Ulla <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!