Uusi-Seelanti: Sumuinen Mt Cook ja postikorttimaisemat

Hyvin nukutun campervan yön jälkeen herättiin virkeinä uuteen aamuun ja päätettiin ottaa suunta kohti Mount Cookia. Tuota lumihuippuista jättiläistä. Tie Mt Cookille kurvailee upean Lake Pukakin rantoja pitkin, joten ylistyssanoilta ei tässäkään postauksessa voi välttyä, sillä maisemat nyt vaan olivat aivan ensiluokkaisia. Huh ja huokaus, että vieläkin häkellyttää tämän maan kauneus.Sumuinen Mt Cook ja postikorttimaisemat

Oli suorastaan ilo ajella näissä maisemissa ja kohtalaisen hiljaisella tiellä. Mount Cookin voi halutessaan käydä myös tsekkaamassa ilmoista käsin, sillä pienlentokoneella ajelut ovat hyvin suosittuja Uudessa-Seelannisa. Me tietenkin vaan ajettiin perille, kirjaimellisesti melkein vuoren juurelle, sillä tie nro. 80 todella päättyy Mt Cookille. Vuoren juurella olevassa kylässä on vain muutamia majoituspaikkoja sekä ravintoloita. 

Meidän saapuessa perille, tummat raskaat pilvet roikkuivat niin alhaalla että ei oikein päästy kunnolla morjenstamaan itse Mt Cookin huippua. Ja sitten yllätti pieni sadekuurokin, niin sekään ei sitten lopulta innostanut meitä lähtemään haikkausreissulle vuorelle, jolta epäilemättä kirkkaammalla säällä olisi ollut huikeat näkymät. Siispä morotettiin vain nopeasti näitä huikeita maisemia ja tuota vuoren jättiläistä, jonka takaa muuten paljastuvat Fox Glacier ja Franz Josefin -jäätiköt.


Haa, piti muuten hyppiä vähän, kun tajusin että tällä mantereella en ollutkaan vielä harrastanut hyppykuvia lainkaan. Ei tainnut onneksi vuori olla moksiskaan mun (epätoivoisista) hyppy-yrityksistä... Mutta nää maisemat, voi luoja...!Meidän Mt Cookin vierailu oli siis todella nopea, mutta siltikin sanon, että ehdottomasti käymisen ja tuon rantatien ajamisen väärti. Sehän oli siis suorastaan juhlaa! En osaa edes kertoa, kuinka monta kertaa pysähdyttiin kuvailemaan näitä maisemia, jotka todellakin ansaitsevat tulla ikuistetuksi.
Toki harmittaa että ei sen ihmeemmin nähty itse Mt Cookin huippua, mutta aina on hyvä jättää jotain seuraavaan kertaan, eikö?
 

Eng // Driving a road to Mt Cook (NZ) by the lake Pukaki was so amazing beautiful. By the way, there will be only superlatives on my future blog releases which are relative to New Zealand, because the country is just purely amazing.

14 kommenttia

 1. Näyttää kyllä niin upealta paikalta! Uusi-Seelanti on kyllä mullakin tulevaisuuden reissuhaavelistalla. :) En oo tainnut vielä keneltäkään kuulla mitään huonoa Uudesta -Seelannista. Mielenkiinnolla seuraan näitä juttuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei muuten totta, en minäkään ole kuullut mitään huonoa Uudesta-Seelannista keltään. Ja toisaalta, nyt ymmärrän kyllä että miksi :) Huikea maa ja todella toivon että reissuhaaveesi toteutuu tähän upeaan maahan :)

   Poista
 2. Anonyymi3/19/2015

  Upeaa! 10 v. sitten olin noissa maisemissa. Kiipeily Franz Josefilla on huikeaa. Kannattaa mennä jos on mahdollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa! Maisemat ovat kaiketi pysyneet yhtä huikeina? :) Franz Josef jäi meiltä nyt käymättä, mutta ehkäpä ensi kerralla ;)

   Poista
 3. Voi ihanuus! Aivan huikeen upeet maisemat. Haluun tonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanuus tosiaan! Koko maa yhtä maisemien ilotulista :) Suosittelen lämmöllä!

   Poista
 4. Upealta näyttää! Muakin aina jää harmittamaan, jos ei vuoren huippua jää, mutta toisaalta kun kuvia kattoo niin eipä tuo haittaa. Pilvisissä kuvissa on ihan oma fiiliksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin totta! :) Ei juurikaan jälkikäteen harmita, kun niin huikeita muitakin maisemia ympärillä :)

   Poista
 5. Aah ja yhyy, olen ihan tarkoituksella jättänyt nämä sun Uuden-Seelannin postausten luvun "johonkin hyvään hetkeen" tietäen että ihan armoton matkakuume iskee päälle. Luottokortin pistin jo varmuden vuoksi piiloon, mutta eihän tästä tule mitään, ihan mielettömiä maisemia ja kuvia....!! Ihanaa matkan jatkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha...ihan huippua! Luottokortin pistin jo varmuuden vuoksi piiloon... ;))) Nyt ymmärrän niin paljon paremmin kaikkia ketkä hehkuttaa Uutta-Seelantia, kun olen itse nähnyt ja kokenut miten huikeaa siellä on. Pakkohan sinne on joskus päästä uudelleen ;) Ja kiitos reissutoivotuksista! :)

   Poista
 6. Niin upeita maisemia, ja ihana reissumimmi! <3 Tuonne on kyllä joskus päästävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka <3 Täytyy kyllä sanoa että ihana Amerikka maisemineen on saanut kovan kilpailijan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!