Söpö Queenstownin kylä

En ehkä keksi parempaa paikkaa aloittaa tutustumista tähän uuteen ihmeelliseen maahan, kuin mitä Queenstown meille tarjosi. Kuten jo aikaisemmin kerroin, niin jo lentokoneella laskeutuessamme näimme vuoren huippujen lomasta koneen ikkunasta myös lampaita pelloilla. Perillä meitä odotti huikea aurinkoinen keli ja sininen taivas valkoisine pilvihattaroineen. AIka klassinenhan se maisema kieltämättä oli ja sitä haukottiin kyllä ihmeissämme koko matka lentokentäbussissakin.
Ensimmäinen päivämme Queenstownin kylässä oli mukavan lämmin ja aurinkoinen, mutta heti auringonlaskiessa iski kylmän väreet ja mennä päräytin matkamuistomyymälästä ensimmäisen pipon minkä löysin. Nainen kassalla sanoikin, että tänään on ollut todella kuuma päivä, että tänään pipolle ei olisikaan käyttöä. Ajattelin jo siinä vaiheessa, että meillä taitaa olla eri käsitys kuitenkin kuumasta. Olinhan kuitenkin pipo ostoksilla ja ei ulkona nyt ihan rilluttelu kelit sentään ollut. Jo seuraavana päivänä minulle tuli pipolle käyttöä, vaikka ihmettelenkin samaan aikaan kovasti paikallisten kesäisiä asuja siinä kylmyydessä(!) En tiedä onko Aasian lämpö tehnyt tepposet ja kaikki alle +25 lämpötilat tuntuivat jäätävälle vai onko nämä ihmiset tehty eri tehtaalla kun meikäläinen... Minä pipo päässä ja paikallinen shortseissa ja topissa. Hhhrrrrr... Lisäyksenä ehkä vielä, että en lainkaan ollut ainoa turisti katukuvassa joka oli tykännyt pukeutua lämpimämmin ja se lohdutti minua. Ja nämä maisemat, huh huh!




Aurinkoiset mutta kolean kirkkaat päivät soljuivat pienessä kylässä mukavasti. Tosin koin olevani vain syväjäässä kaikkialla ja olikin suorastaan hassua Aasian tukahduttavan helteen jälkeen olla kylmissään. Missähän sitä sitten olisi ideaali olotila, kysyn vaan..? Oman pippurinsa soppaan toi toki se, että kerta toisen jälkeen saimme kieltäviä vastauksia autonvuokrauksesta ja sen lisäksi jouduimme vaihtamaan majoitusta Queenstownissa jokaisen yön jälkeen paikasta toiseen. 
Koska olimme ennakkoon varanneet vain yhden yön kaupungista, jonka jälkeen kuvittelimme pääsevämme jo campervan elämän makuun, mutta ei sitten päästykään KOSKA se sama Kiinalainen uusi vuosi! Jonka johdosta kaikki majoitukset satojen kilometrien säteellä olivat täynnä. Ja sama koski myös autonvuokrausta. Oltiinkin päivä pari vähän hukassa, että mitäs hittoa nyt!? Jos muuten jotain opin helmikuusta ja Aasiasta sekä Oseanista reissaamisesta, niin sen, että jos aion reissata täällä päin palloa Kiinalaisen uuden vuoden aikaan, teen varaukset etukäteen. Täällä ei tosiaan enää onnistunut se, mikä niin helposti Aasiassa ja ihan vaikkapa Amerikassakin onnistuu, että astelee vain hotellille ja kysyy vapaita huoneita, tai varaa ne edellisenä päivänä netistä. Kaikkien majoituspaikkojen kyltit huusivat neonvaloin ”No vacancy”. Jotenka hypittiin siis aamu toisen jälkeen silmät ristissä majapaikasta toiseen. Nippelitietona muuten, että näemmä maan tapana on, että check-out on aamulla aina kello 10. Varsinainen aamuvirkun riemu idea!




Queenstownin maisemat eivät kuitenkaan pettäneet ja ne piti mielen vireänä. Toinen asia mikä hoksattiin aika nopeasti, oli se että Uusi-Seelantilaiset näemmä syövät vain hyvää ruokaa. Emme ole tähän päivään mennessä saaneet vielä missään huonoa ruokaa. Nam sentään! Pipo lämmitti mukavasti siis korvia ja hyvä ruoka masua. Hosteillessa olikin sitten vähän kylmä öisin, mutta onneksi olin pakannut mukaan äidin neulomat villasukat. Terkkuja siis äipälle!
Niin, ja jos saa vielä vähän valittaa, niin sekään ei kyllä riemastuttanut, että sinä aamuna kun lentomme oli Uuteen-Seelantiin, niin heräsin Australiasta silmä aivan ummessa ja rähmivänä. Näytin siis aivan silmäpuolelta ensimmäiset pari päivää, mutta sitten silmä alkoi olemaan jo parempi, joskaan ei välttämättä edelleenkään aivan normaali. Nyt katson vielä muutaman päivän tilannetta ja painelen kyllä taas lekurille. Sillä eihän voi olla normaalia, että silmät reistailee noin...yhyyyy.





Hauska juttu muuten tapahtui ensimmäisen hostelliyömme jälkeen kun olimme respassa luovuttamassa huonettamme ja jäimme aulatilaan hengailemaan ja nettiin etsimään seuraavaa majoitustamme. Kuvausryhmä marssi paikalle ja toivoi meitä kuviin ikäänkuin näyttelemään hostellin asiakkaita (no, sitähän toki olimme juuri olleet, mutta...). Varmistin vielä kuvienluovutuspaperia allekirjoittaessa, että ovatkohan he ihan varmoja että me näytetään niin nuorilta kuin he haluaa hostelli imagoonsa? Se ei vissiin ymmärtänyt sitä vitsiä... Hah, mutta nähtäväksi jää päivittyvätkö meidän ja mun silmäpuolikuvat ikinä hostellin nettisivuille. Pitääkin käydä kohta tarkistamassa...

Viimeinen yömme Queenstownissa oli vähän pakko valinta, siltä osin koska kyseinen hotelli tuntui olevan ainoa vapaana oleva majoitus koko kaupungissa. Katsottiin AirBnB:stä lähtien kaikki, siis kaikki. Ja tämä oli ainut ja valitettavan kirpsakan hintainen. Jouduttiin siis ottamaan hieno 4-tähden hotelli ja venyttämään kukkaroamme aikalailla. Mutta onneksi saatiin melkein puolet hinnasta pois, kätevän hotels.comin Rewards-palkintoöiden kautta. Sen jälkeen hinta ei enää niin kamalasti kirpaissut. Mutta, tadaa! Nyt seuraa tunnustus, oikeastaan en voi kyllä kuin myhäillä miten mahtavaa se ja luksusta se olikaan. Kolmen hostelliyön ja jaetun kylpyhuoneen jälkeen tämä prinsessa oli aika onnellinen omasta isosta hotellihuoneesta. Ja kun maisemat ikkunoista oli tätä luokkaa, niin why not.



Hotelli jätti ylihyvät fiilikset koko kaupungista, kun otettiin aamulla seuraavaksi suunnaksi Christchurchin kaupunki, jonne lähdimme bussilla, koska saimme tiedon että siellä odottaisi yksi campervan meille vapaana, yay! Mutta tosin vasta parin päivän odottelun jälkeen. Mutta koska Queenstownissa kaikki oli täyttä, ajateltiin riskillä vaihtaa maisemaa lähemmäksi autoa.

Queenstown on muuten oikea adrenaliinin pääkaupunki. Siellä löytyy tekemistä ja nimen omaan kaikkea hullua tekemistä laidasta laitaan. Kyseessä ei siis suinkaan ole mikään uinuva kyläpahanen vaan todella action pitoinen paikka. Pitkin päivää taivaalla liitelee kymmeniä riippuliitäjiä, on koskenlaskua, benjihyppyä, tandemhyppyjä, trekkausta, maastopyöräilyä, vesiurheilulajeja, kaikkea.
Itse tyydyttiin suosiolla vain haikkaamaan suosittu Queenstown Hill Walking Track, jossa riitti kolmeksi tunniksi hikoiltavaa ja aivan huikeat näköalat yli kaupungin. Teenkin siitä teille oman postauksen seuraavaksi, nimittäin maisemat kukkuloiden laelta olivat mielettömät...Wo-hou!

Ps. Queenstownista löytyy paljon hyviä ruokaravintoloita. Me emme saaneet missään ainakaan muuta kuin loistavaa ruokaa. Ensi silmäykseltä hintataso tosiaan tuntuu aika korkealta, mutta jälleen kerran, kun tullaan Aasiasta, niin kaikki tuntuu hintavalle. Ja niin, yhteen ravintolaan Queenstownissa tuntui kiemurtelevan jono aivan koko ajan. Paikka paljastui Fergburger:ksi ja pitihän se testata! Palkitsimme siis itsemme yksi päivä haikkauksen jälkeen ja jonottelimme itsellemme burgerit. Ja että kannattiko? Voi pojat kyllä! Lämmin suositus siis tälle mättöpaikalle. Siellä oli muuten yksi suomalainen tyttö töissä. Tunnisti Sanna-nimen tilaukselta ja moikkasi.

Eng // Queenstown in New Zealand was propably the best ´first touch´ of this country. We really liked it!


------
Majoitus: The Black Sheep Backpackers, 1 yö, 53 eur
Majoitus: Pinewood Lodge, 1 yö, 60 eur  
Majoitus: Copthorne Hotel And Resort Queenstown Lakefront, 1 yö, 74 eur 
Majoitus: Avalon Court Accommodation, 1 yö, 85 eur   

11 kommenttia

  1. Huh, aikamoinen kylmä kylpy teillä oli vastassa Queenstownissa! Onneksi kuitenkin lopulta saitte majapaikat kaikille öille ja kaikki järjestyi. Aamukympin check-out kuulostaa kyllä aika pahalta jopa näin aamuvirkun näkökulmasta, huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamukympin check-out on näemmä nyt linjassaan pitkin maata...huokaus :) hahaha... Mutta joo, kaikesta selviää, en sitä epäillytkään ja taivasalla ei olla jouduttu kertaakaan onneksi olemaan, paitsi no tietty autossa nukkuessamme ;)

      Poista
  2. Noi aamukymmenen check outit on ihan kauheita! :D Me oltiin neljä yötä vissiin sillon tuolla Pinewood lodgessa 6 hengen dormissa, haha! :D Aikamoista säätöä teillä ollu siellä mutta onneks kaikki autoa myöten lopulta järjestyi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa ja kommentoinpa vaihteeks ihan väärästä profiilista... :D

      Poista
    2. Säätöä säätöä, sitä se oli, mutta onneksi siitä nyt selvittiin ja viisastuttiin (gggrrrrrr!) ja reissu on saanut jatkua alaun säädön jälkeen tosi kivuttomasti :)))
      Ai kappas, Pinewood Lodge on siis tuttu paikka myös teille ;) hihh...

      Poista
  3. Ihan huippu postaus Sanna! Niin elämänmakuinen, että tuntuu ihan kuin olis siellä messissä. Tosi mielenkiintoisia käänteitä. Ihanaa, että prinsessa pääsi linnaan vähäksi aikaa =) Tsihih varmasti on kivaa kun saa kokemuksia niin erilaisista paikoista aina luksukkaasta sinne autoon tähtitaivaan alle. Ah!

    Onko sun silmä jo parantunut? Onpa tosi kurja juttu että se alko kenkkuilemaan.

    Ihanaa viikonloppua sinne pallon toiselle puolen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhh...ai kiva kuulla :) Olisitkin täällä! ;D Onneksi tosiaan tuon alun säädön jälkeen ja kun saatiin auto alle, kaikki on sujunut paljon helpommin. Ja silmä, hitto kun en tiedä, Joku päivä parempi ja toisena taas tuntuu oudolle. Pakko se on mennä vielä näyttää sitä lekuriin. Peukut pystyyn!
      Ihanaa viikonloppua myös sinne kevääseen! <3

      Poista
  4. Kiitos! Ja parempi tosiaan käydä näyttää sitä silmää, kun se on noin kauan kenkkuillut. Se piti muuten sanoa, että tuli mieleen tuosta lämpötilojen vaihtelusta se, kun me siirryttiin toissa kesänä Arizonan +40-50 asteen lämmöistä Caliin, jossa olli +20 niin olihan se jäätävää. Lähdettiin rannalta pois ku paleli niin hirveesti ja ihmeteltiin että miten ne paikalliset jäi sinne ottaan aurinkoa kun oli niin kylmä. Kaikki on kyllä suhteellista ja riippuu vissiin siitä mihin on tottunut. Nythän jo täällä voi kulkea takki auki kun on plussan puolella ja aurinko paistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihih...juuri näin. Riippuu mihin on tottunut, sillä kyllä tää nyt jo ihan normaalilta säältä alkaa tuntumaan kun vain karaistuu hetken aikaa ;D Tuo Arizonan +40-50 on kyllä jo vaarallisen kuuma, puuuh! Kiitos huolenpidosta <3 Nyt taas parempi, mutta Sydneyssa taidan käydä. Kun me ollaan aina päivä pari vaan yhdessä kohteessa, niin tuntuu että sekin vaikeuttaa lekurissa käyntiä, varsinkin kun se pitää etukäteen sopia meilitse täällä(!)

      Poista
  5. Queenstown on kyllä ihan huippu - toissavuotisella RTW:llämme, vaikka se lyhyt olikin, niin kävimme kuitenkin aika monessa paikassa ja juuri tuolla ensimmäiset näköalat tuolle järvelle vuorten keskellä kyllä saivat lähes haukkomaan henkeään!
    Fergburgerissakin käytiin, jakamassa hampurilainen, kun olivat niin isoja. Ja siinä lintupuistossa ihmettelemässä kiivilintuja, koko yllätti, olimme luulleet niitä pienemmiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa että tekin saitte kokea Queenstownin ensimmäisenä! Miten huikea paikka ja pistää kyllä haukkomaan henkeään. Täytyypä sanoa, että juuri nyt maistuisi kyllä Fergburger :) Se taitaa olla monen listalla tuolla. Harmittaa että yhtään kiivilintua emme nähneet livenä. Söpön näköisiä varmasti!

      Poista

Kiitos kommentistasi!