Kuala Lumpurin Petronas tornit ja reissuväsymystäkö?

Kuala Lumpurin painostavasta helteestä ollaan siirrytty tosiaan tänne raikkaisiin vuorimaisemiin Uuteen-Seelantiin. Ja tätä näin hieman jälkikäteen kirjoitellessa, onkin vähän hassua pysähtyä ja taas miettiä, että missä kaikkialla sitä jo ollaankin oltu! Ja mitä kaikkea ollaan jo nähty ja koettu! Ihan älyttömästi. Ja kaiketi vielä paljon lisää edessä, näin ainakin toivotaan.

Mutta jos aikaisemmassa paikassamme Penangilla välittyi katukuvassa tuleva Kiinalainen uusi vuosi, niin Kuala Lumpurissa se tuntui valtaavan kadut festivaalien tapaan. Lähes kaikkialla juhlittiin jo tulevaa ja jokainen ostoskeskus oli somistettu uutta vuotta silmällä pitäen alkavan vuoden, vuohen teemalla.


Saavuttiin KL:ään bussilla Penangilta. Matka kesti noin kuusi tuntia, mutta meni oikein leppoisasti, koska bussit ovat niin hyvässä kunnossa Malesiassa. Saavuttuamme KL Centralille tykästyin heti kaupunkiin. Kuala Lumpur oli meille molemmille uusi tuttavuus ja vakuutti kyllä heti. Miksihän en muuten täälläkään ole aikaisemmin käynyt...? Kaupungissa on hurja potentiaali ja kaikki näytti toimivan loistavasti. Ilmojen halki kulkeva Monorail metro vei meidät hotellille saakka ja minä ihmettelin suurta kaupunkia ihmeissäni. Pitkästä aikaa pilvenpiirtäjiä, metroja, ruuhkaa, ihmisiä, tungosta, korkokenkiä, businessmiehiä- ja naisia. Olin ihan innoissani! Oon selvästi isojen kaupunkien tyttö, vaikka niin pienestä kaupungista olenkin kotoisin. Paitsi sitten, sitten se iskee päälle. Nimittäin sellainen rantapummi morkkis! Tekisi mieli mennä kauppaan ja ostaa kaupunkiin sopivia, uusimpien trendien mukaisia vaatteita, joita hiplailinkin ihan ihmeissäni kaupoissa...Niin paljon kaikkea uutta! Mutta ei vaan pysty. Laukkuun ei mahdu mitään ja eipä niille hetkeen olisi juurikaan käyttöä. Kuala Lumpur vaikutti kyllä siihen, että aloin meikkaamaan. Tai no ehostamaan. Lisäsin aamuisin peräti ripsiväriä. Tätä ei ollut tapahtunut tänä vuonna vielä kauhean montaa kertaa. Kaksi, jos ihan aletaan lasketaan. Pystyykö joku samaistumaan tähän reppureissaajafiilikseen mikä iskee sitten isossa kaupungissa kasvoille? Tämän takia, en juuri halunnut viettää syksyämme Jenkeissä pelkillä käsimatkatavaroilla ja ns. "Aasian vaatteissa", vaan syksyn kolme kuukautta mentiin isoilla laukuilla ja kaikilla vermeillä, korkkareita unohtamatta. No, sama iskee nyt viimeistään keväällä kun kone laskeutuu Jenkkien Länsirannikolle. Mutta sitten ollaan jo niin loppusuoralla reissuamme, että aion muutenkin vähän uusia karderoobia ja lisälaukulle tulee varmasti tarvetta. Mutta mitä ihmettä on tapahtunut siellä Euroopassa ja eurolle!? Grrr... tai no tiedänhän minä tähän liittyvät asiat, mutta hurjalta ja kurjalta tuo valuuttakurssi näyttää.

Kuala Lumpurista en tiennyt ennakkoon juurikaan Petronas Twin Toweria enempää. Ja ne oikeastaan halusinkin vain nähdä. Tiedä sitten oliko pientä reissuväsymystä taustalla piilemässä vai mitä lie, mutta haluttiin oikeastaan vain syödä juustoja ja käydä leffoissa tuolla ollessamme, vähän niin kuin oltais kotona normaalisti. Juuston metsästys ei ollut mikään vitsi, nimittäin sitä sai täälläkin vähän metsästää, mutta onneksi parista hienosta ostarista sai kuitenkin juustoja ja roppakaupalla ja vedettiinkin yksi ilta aikamoiset juusto överit. Toisena iltana sen sijaan käytiin leffoissa katsomassa Wachowskin sisarusten Jupiter Ascending. Ensimmäisenä iltana muuten satoi todella kovaa, mutta se oli ihanan raikasta ja lämmintä sadetta, eikä juurikaan haitannut meidän iltapalan hakua. En muista hetkeen olleeni sateesta niin positiivisesti ilahtunut. Enkä ollut siitä harmissani yhtään. Hyvä syy olla tekemättä mitään... Notkua vaikkapa leffoissa. Matkaväsymystä? Pystyin nimittäin hyvin allekirjoittamaan tämän, myöskin maailmanympärimatkalla olevan Matkakuumetta-blogin Gian perheineen kirjoittaman postauksen, että jos jatkuvasti kiirehtii niin sielu ei ehdi mukaan. Sitä se varmasti olikin. Onneksi täällä Uudessa-Seelannissa on nyt sielukin ennättänyt levätä ja mukaan näihin huikeisiin maisemiin ja kun koti kulkee campervanissa, niin ei varsinaisesta paikan vaihdostakaan muodostu minkäänlaista stressiä.


Kuala Lumpur on todella iso kaupunki, mutta siellä on kyllä myös todella helppo liikkua Monotrailin avulla sekä muun raideliikenteen turvin. Täällä tuli muuten taas hieman futuristinen olo, kun onhan tuo metroliikenne nyt hieman eri luokkaa kuin Helsingin kahteen suuntaan kulkeva oranssi metro. Kaupunki on sekoitus vanhaa ja supermodernia. Osa ostoskeskuksista oli todella hulppeita ja muutenkin tuntui, että olikos kaupungissa mitään muuta kuin ostoskeskuksia? Ja niitä pilvenpiirtäjiä? Petronas tornienkin jalkojen juuressa on huikean kokoinen ostoskeskus.No olihan siellä muutakin! Useat eri uskonnut näkyvät ympäri kaupunkia temppeleiden ja omien kaupunginosien muodossa. Ruokaa saa laidasta laitaan ja tuntuu että kaikki kulttuurit ovat edustettuna täällä. Paljonhan täällä myös länsimaalaisia asuu ja käy töiden puolesta. Hurjan kansainvälinen kaupunki.
Kuala Lumpurissa oli todella kuuma päivisin, ja täälläkin tuli vetäydyttyä aika nopeasti ostoskeskuksien viileyteen, koska sää oli todella voimia koettelevaa. Mietin ääneen monesti, kun kaupungilla markkinoitiin tulevia Formula-kisoja, että kuinka ihmeessä ne tässä kuumuudessa voivat ajaa metriäkään tuon porottavan taivaan alla, huh sentään. No kunnon tankkauksella, vettä piti muistaa juoda koko ajan.

Meidän piti jatkaa muuten matkaa jo parin päivän päästä Singaporeen, mutta varattiinkin lisäyö vielä KL:stä, sillä ei vaan jaksanut vielä liikahtaa, sekä Kiinalainen uusi vuosi (tuo jo monesti mainittu juhla) pisti taas pakkaa sekaisin, ja näytti siltä että Singaporessa olisi kaikki täynnä, mutta saimme kuin saimmekin lopulta bussin haluamallemme päivälle. Junamatkat Singaporeen oli nimittäin jo loppuunmyyty.

Kuala Lumpur oli oikein positiivinen yllätys ja tykkäsin kyllä tästä Malesian kansainvälisestä pääkaupungista. Oletko sinä käynyt Kuala Lumpurissa?


Eng // Kuala Lumpur was really hot and busy city district. But I really like it.

-----------
Majoitus: Tune Hotel - Downtown KL, 4 yötä, 103 eur

14 kommenttia

 1. On kyllä niin mainio lueskella pitkää matkaa tekevien eri fiiliksistä samoista kaupungeista ja peilta niitä siihen missä vaiheessa reissua mennään. Siinä missä Penang ei ilmeisesti teihin suuresti kolahtanut, niin samaa voidaan sanoa meidän osalta KL:stä :D Tosin ei se Penang ihan niin säväyttänyt ekalla kahden yön visiitillä ja varmasti KL olisi yhtälailla ansainnut kahden yön lisäksi vielä toisen mahdollisuuden tai ainakin muutaman yön lisää. Kaupunki ei todella näyttänyt meille parhaita puoliaan, mutta reissuväsymystä siitä ei voi syyttää, kun silloin matkaa oli takana vasta kolmisen viikkoa. Tuon ehostautumistarpeen tunnistan erittäin selvästi! Rinkallani oli onneksi vähän enemmän kokoa, joten matkaan mahtui kiilakorolliset siistimmätkin kengät :) Ausseissa käytin jokaisessa kaupungissa ainakin yhden päivän siihen, että haahuilin vaan kaupungilla haaveilemassa ostoksista :D Onneksi pääset pian jenkkeihin ja euron surkeasta tilasta huolimatta saat ostaa taas kaikkia ihania juttuja, joita täällä ei ole saatavilla. Valinnan varaa ainakin pisaa :) On muuten varsin mielenkiintoinen huomio, että kun nyt teillä siellä kulkee "koti" mukana koko ajan, niin ei tule paikan vaihtamisesta samalla tavalla stressiä. Seuraavalla NZ:n reissulla on kyllä pakko saada tuommoinen koti pyörillä käyttöön edes hetkeksi aikaa! Enkä malta odottaa, että päästään päivityksissäsi niihin maisemiin :) Niin upea maa se kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla, miten ihmeessä huomaan vastauksesi vasta nyt. Sori sori, ei ole ollut tarkoitus jättää vastaamatta. Pöhkö blogspot tai sitten vaan minä :/
   Ihanaa kuulla että muitakin reissusiskoja löytyy, joilla on tarve hieman alkaa puunaamaan kun kaupungit suurenee ja mökkien korkeus nousee, hahaha ;DDD Jenkkejä odotan kyllä innolla! Voidaan Marian kanssa siellä päästää pikku shoppailuhirmut valloilleen ;))) Jos nyt maltan siis pitää näppini irti kaupoista Ausseissa. Mutta kiva vinkki toi että voihan niitä käydä vain siellä hiplailemassa :)
   Penang, KL, Singapore...taitavat upota just sille akselille että jakavat kovasti mielipiteitä tai sitten kysyvät vaan erilailla matkaajien voimia... Onkohan siitä tehty jotain tutkimusta? Pitäiskö? ;)
   Peukutan seuraavaa NZ:n reissua ja kotia pyörillä. Ihanaa kun ei tartte vaihtaa paikkaa koko ajan :)

   Poista
 2. Hehee, rantapummifiilis on niin tuttu! Mulla vaan siellä reissussa tuli siitä jotenkin niin vakio-olotila, etten osannut loppujen lopuksi enää edes kammota sitä. Mutta muistan kyllä, että kaupungeissa ollessa sitä tuli aina ehostettua itseään enemmän, mutta usein silloin oli paremmat tilat myös pestä niitä meikkejä pois ym. Camping-meiningeissä kunnei välttämättä ollut juoksevaa lämmintä vettä aina tarjolla, niin ei sit jaksanut meikkailla kun niiden poispeseminen olis ollut hankalaa. Jenkeissä oli kyllä ihana päästä sit vähän shoppaamaan sillon kun päästiin sinne ja se oli viimeinen kohde. Ja silloin tuo valuuttakin oli vähän vahvempi niin oli joka kiva shoppailla, nyt ei ihan oo sama tilanne :(

  Mutta kaiken kaikkiaan huomaan tuon reissun vaikuttaneen mun shoppailutottumuksiin ja tavaran kaipuusen todella paljon. Mä saatoin "entisessä elämässäni" ostostella kuukausittain kaiken maailman rättejä, koruja ym., mutta nykyään shoppaan todella harvoin ja pyrin ostamaan vain tarpeeseen. Paljon oon alkanut ostamaan myös second handina. Ihan positiivinen juttu siis, sillä rahaa on nytkin helpompi säästää kun on päässyt vanhoista tavoistaan eroon :)

  Ai niin ja piti kommata vielä Kuala Lumpuria, Mä en tykännyt siit aikoinaan mun Kaakkois-Aasian turneella yhtään, mutta ei varmaan vaan löydetty parhaita paikkoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii...täällä siis toinen rantapummisisko ;D En uskalla edes ajatella mitä kaikkea sitä joutuu tekemään josko ikinä tästä toimistotyöhön vielä rantaudun, hah! Hirveetä puunausta ;) Hiuslakkakin alkaa olemaan ihan vieras käsite. Sitähän ei näissä camping-meiningeissä tarvita lainkaan.
   Mutta on ihan totta että esimerkiksi juuri shoppailutottumukset ja kuten myös ulkonäkötottumukset muuttuvat pitkällä reissulla. Itse olin jo reilun vuoden ostamatta lähes mitään ennen reissulle lähtöä ja samaa linjaa toki aion jatkaakin. Mutta välillä pitää vaan päästä vähän shobbailee ja sitten se himo on pitkäksi aikaa taas kukistettu. Ymmärrän täysin tuon sun fiiliksen ja se on hyvä! Rahaakin säästyy parempaan - reissuille! :)
   Mä tosiaan tykkäsin, väsymyksestä huolimatta, KL:stä. Joskus energisempänä takaisin ;)

   Poista
 3. Kuala Lumpur hurmasi kyllä mutkin, ja harmitti, ettei oltu varattu sinne paria päivää enempää aikaa. Ei esimerkiksi keritty shoppailla juuri yhtään :D Me käytiin katsomassa formuloita siellä ollessa ja oli kyllä melko tukalat oltavat siellä katsomoissa. Lämpöhalvaus olisi varmasti ollut lähellä, ellei iltapäivällä olisi ruvennut satamaan kaatamalla vettä :D Voin vaan kuvitella, miten hikiset fiilikset kuskeilla mahtoi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi wau, oot päässyt katsomaan formuloita! Oltais mielenkiinnosta haluttu myös, mutta ei natsannut päivät ihan kohdilleen. Mutta puuuh, se kuumuus vaivaa siis siellä katsomossakin? Apua sentään. Onneksi tuli sade! (harvinainen lause, jonka vaan Aasiassa voi allekirjoittaa) :)

   Poista
 4. Miten sattuikin niin, että vaikka me syksyllä olimmekin vaan 5 viikkoa reissussa (mikä meille on pitkä aika) niin Kuala Lumpurissa mekin jotenkin mietimme tarkkaan, että mitä viitsimme tehdä. Takana oli jo neljä maata ja erityisesti Vietnamissa, Laosissa ja Kambodzassa aikataulumme oli tiukka ja siksi päädyimmekin KL:ään fiiliksellä, että pidetään vähän lomaa lomailusta ennen Borneota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomaa lomailusta on lause jota ollaan nyt itsekin käytetty. Se on niin totta, että välillä sitä vaan tarvitsee, sitäkin :) KL onneksi tarjoaa siihen hyvät mahdollisuut ja hassua, että teille se tapahtui samassa kaupungissa.
   Mun täytyykin käydä ihan ajan kanssa lukemassa sinun Borneo jutut. Kiinnostaa!

   Poista
 5. Kuala Lumpur on täydellinen paikka reissuväsymyksen karkoittamiseen. Hienojakin hotelleja saa edullisesti ja länkkäriruokaa löytyy laidasta toiseen. Ja edullisia leffoja! Mä ihastuin varmastikin näistä syistä myös KL:ään vuosi sitten, kun 4kk Phuket-kauden jälkeen päästiin suurkaupunkiin. Ja tosiaankin allekirjoitan tuon rantapummiuiden!! Täällä Chiang Maissa olen varmasti viihtynyt myös siksi, ettei täällä tee mieli liikkua ihan biitsihorona :D Meikkiä on tullut laitettua joka päivä ja yksi ilta haaveilin jo vähän korkkareistakin! Meillä on parin viikon päästä siirtyminen KL:ään, koska ne F1-kisat. Kiva päästä taas kaupunkielämään hetkeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin täydellinen paikka siihen! :) Hahaha...naurattaa ihan että meitä rantapummisiskoja, tai siis sitä tuntevia on siis enemmänkin liikenteessä, hihhh ;DDD
   Oi vitsi, pääsette F1-kisoihin! Loistavaa matkaa KL:ään! *ollaan kade*

   Poista
 6. Mulla on KL:stä samoja kokemuksia! Itse siellä ollessani olin jotenki niin väsy, ettei käyty kattoo edes torneja :O Tää siis tapahtui jo joskus 4 vuotta sitten. Ja rantapummi-fiilis, mä niin tiedän mitä tarkoitat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro rantapummisisko <3 hihh... KL:llä ja ilmeisesti tuommoisilla isoilla kaupungeilla voi tosiaan olla pitkän rantakauden jälkeen tuollainen taannuttava vaikutus. I know! :) Onneksi kuitenkin päällimmäiseksi jäi kaupungista kiva fiilis.

   Poista
 7. Apua kaikki on ollu maailmanympärimatkalla ku lukee näitä kommentteja :D Määki haluan! :) Mun piti sitä sanomani kun luin näitä postauksia peräkkäin (ko oon ollu reissussa - Raahessa) että voisitko tehdä sellaisen kartan jossain välissä että missä kaikkialla te oikeen ootte ollut! Tuo itä ei oo mulle niin tuttua seutua nii ois hauska kattella kartalta että missäpäin viilettelette.

  Ja ihanalta tähtisilmältä näytät näissäki kuvissa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, kartta on loistava idea! Ja hassua että sellaista parhaillaan rustailin NZ postaukseen ja sitten sää kommentoit näin. Ei voi taas muuta sanoa kuin varsinaista telepatiaa sielunsiskolta <3 Karttaa tulossa ja älä huoli, sää reissaat ihan yhtä laila kun muutkin maailmanympärireissaajat. En kestä sun tulevia suunnitelmia, yay! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!