Wanakasta Arrowtowniin ja matkalla benjiä

Moottoritiemme oli kuuma, kun tuntuu että ei meinattu paikallamme pysyä. Saatuamme tosiaan vihdoin campervanimme, emme malttaneet olla tutkimatta ja näkemättä tätä maata koko ajan lisää ja lisää. Olimme yleensä yhdessä paikassa vain yhden yön verran, josta sitten haluttiin jo jatkaa matkaa heti seuraavaan. Tykätään kumpikin selvästi autolla matkailusta ja monen tunnin istumiset yhteensoittoon on ihan normihommaa meille. Tähän ollaan totuttu jo useilla Road Tripeillämme Jenkeissä. 
Matkamme varrelle erittäin sopivasti osunut Wanakan kylä piti meille kotia tosiaan yhden yön verran ja sieltä jatkettiinkin päivän valjettua kohti pientä Arrowtownia, jota oppaiden ja blogivinkkien perusteella kannattaa käydä katsastamassa jo ihan kylän vanhojen, hyvin säilyneiden, talojen vuoksi. Molemmat näistä kohteista ovat suhteellisen lähellä Queenstownia, mutta kun meillä ei siellä ollessamme ollut silloin vielä autoa käytössämme, niin ajeltiinpa nämä kohteet lävitse nyt. Ja kyllä taas kelpasi, näissä maisemissa...



Wanaka I Lake Wanakan rannalla oleva pieni Wanakan kylä tarjoaa monipuolisia ulkoiluaktiviteettejä, kuten vaikkapa haikkausta lähi vuorille. Söpön pienellä kylän pääkadulla on myös paljon putiikkeja, kahviloita ja surffiliikkeitä. On ollut muuten todella symppistä huomata, miten surffihenkinen ja rento koko Uusi-Seelanti onkaan. Tankattiin täällä Wanakassa meidän Campervan täyteen herkkuja New World-kaupasta ja jatkettiin matkaa etelään, sillä meidän lyhyen Wanakan vierailun aikana sataa ripsautti vettä lähes koko ajan, kuten kuvistakin näkyy, pilvet roikkuivat hyvin alhaalla. Mutta ihmeellistä silti, miten kauniilta kaikki silti näyttääkään. Eikö?



Arrowtown I Tämä 1800-luvun lopun kultakuumen aikaan suosionsa huipulla ollut pienen pieni kaupunki, näyttää siltä kuin aika olisi pysähtynyt. Kylän keskusta on hyvin pieni, mutta näin aurinkoisena päivänä se oli yllättävänkin vilkas ja turisteja tuntui riittävän hyvissä määrin. Me kävimme vain nopeasti kylillä jätskeillä ja katsomassa menneen kultakuumeen rippeitä kylästä, joka muuten uinuu tukevasti näiden hulppeiden vuorien keskellä.



Arrowtown sijaitsee siis hyvin lähellä Queenstownia, josta meidän koko Uuden-Seelannin reissumme alkoi. Ja kuten aikaisemmin jo mainitsinkin Queenstownin olevan varsinainen adrenaliinin pääkaupunki, niin siitä tuli lisää näytettä matkallamme etelään. Nimittäin saavuttuamme Kawaraun sillalle, meidän piti löydä jarrut ihan pohjaan ja pysähtyä katsomaan kuinka useat hurjapäät hyppivät sillalta kohti joen pohjaa. Tämän paikan (ja hypyn) nimi kulkee nimellä The Kawarau Bridge Bungy ja voi aaaaapua minua otti mahanpohjasta pelkästään katsoa ja jännittää näiden hyppäävien hurjapäiden puolesta. Saatoin ehkä johdatella jossain määrin harhaan tuolla otsikolla, nimittäin ehei, en itse uskaltaisi ryhtyä moiseen, en enää. Valitettava totuus on nimittäin se, että iän myötä korkeanpaikankammoni on vaan kasvanut. Siispä hatunnosto kaikille noille hurjapäille ketkä tuohon uskaltautuu. Ja itseasiassa, hyppy oli todella hintavakin. Lähemmäs parisataa paikallista, joten siinäkin mielessä säästettiin pitkä penni, kun ei tähän leikkiin kumpikaan ryhdytty (hah, mikä ihana "tekosyy"). Jäin vain miettimään tuolla ollessani, että tämän täytyi olla se sama paikka jossa Laura Let´s Go:n Laura hyppäsi benjin! Käykäähän kurkkaamassa tämän hurjapää mimmin veto tuosta linkistä. Iiiiiiiiiiikkkkkkk....ihan kreisii!



Sen sijaan tuo koskenlasku (alimmassa kuvassa) näytti itseasiassa tosi hauskalle ja siihen olisin jopa voinut uskaltautuakin. Miten on, olisiko sinusta naruhyppyyn noissa maisemissa?

Ps. Tällä matkalla Wanakasta Arrowtowniin koettiin varmaan Uuden-Seelannin reissumme mahtavimmat maisemat (ellei sitten koko reissun!), mutta se on ihan oman postauksensa se. Kuvia tuli nimittäin jokunen räpsittyä.


Eng // In New-Zealand there is many very cute small towns. And of those are called Wanaka and Arrowtown. So cute and worth to stop by.


6 kommenttia

  1. Ai taivas, eksyinpä pitkästä aikaa itekin katsomaan tuon benji-videon ja voi jeera että otti mahanpohjasta itselläkin! :D Huh huh!

    Tuo seutu oli kyllä niiiin ihanaa Uudessa-Seelannissa. Ihan yks munkin lemppareista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihihihh..... ja iiiiiiks! Mua pyörryttää niin sun puolesta, aaaapuaaa :DDD Oot kyllä hurja mimmi, täytyy sanoa!
      Ja totta, menee myös mun lemppariksi tämä seutu NZ:ssa. Mieletöntä!

      Poista
  2. Voi että miten ihanan näköistä! Kyllä teitä nyt hellitään noilla maisemilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano. Juuri raapustelin uusimman postauksen reissun upeimmista maisemista ja tietty ne on Uudesta-Seelannista, aaah :)

      Poista
  3. en ikinä ikinä uskaltaisi hypätä! Koskenlaskuun uskaltauduin Islannissa ja se oli mielettömintä mitä vähään aikaan olen tehnyt. Kokeilisin koska vain uudelleen. :)
    Arrowtown näyttää ihanalta. Uinuvat kylät on niin kauniita varsinkin tuollaisessa resuisessa pilvipeitteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenlasku Islannin maisemissa kuulostaa kyllä erittäin houkuttelevalta! Wautsi! Benjistä olen samaa mieltä, ei vaan pysty :) Arrowtown esittäytyi kyllä todella kauniina tuona päivänä, aurinkoisena ja pilvihattaraisena. Toimii! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!