Lapion kanssa Hot Water beachille. Mitä ihmettä?

Uuden-Seelannin pohjoissaarella on monta ihmeellistä paikkaa, jo siitäkin syystä että maa on erittäin geotermistä ja kuumia lähteitä löytyy useita. Yksi tälläinen kuumalähde löytyy kauniilta rannalta koillisesta. Rannan nimi on Hot Water Beach. Tästä tekemästäni kartasta saatte suuntaa missäpäin pohjoissaarta paikka siis sijaitsee. 

Miten homma toimii? Me ainakin suuntasimme hyvissä ajoin rannalta lähimpään leirintään. Tämä osoittautuikin todella hyväksi ja siistiksi leirintäalueeksi. Ja mikä parasta, homma on tehty niin helpoksi, että leirinnän respasta voit vuokrata rannalla tarvittavan lapion vitosella. Sitten vain rannalle odottelemaan. Kuumat lähteet tulevat esiin vain nousu- ja laskuveden aikaan ja näiden ajat ovat minuutin tarkkuudella esillä leirinnän respassa.

Mitä tarvitse mukaan? Lapion, uikkarit ja pyyhkeen sekä tutkimusmatkailijan mielen. Gopro-kamera on hyvä myös.

Ehkä myös vähän kärsivällisyyttä... Löytäminen on odotusta, pelkkää odotusta ja sitä että laskuvesi alkaisi.Laskuveden alkaessa monet kaivavat ja kokeilevat sieltä täältä merenpohjasta, josko kuumalähde osuisi kohdille. Sen kuulemma tuntee, kun 67-asteinen vesi alkaa kuumottamaan varpaita.Kun yksi bongaa lähteen, kaikki haluavat olla samassa paikkaa. Usein onkin kuulemma niin, että kuuman lähteen löytyessä, ihmiset kaivavat oman altaan vieri viereen naapuria. Ja rannalla köllötelläänkin lähes sylikkäin kuumissa lähteissä.
Mutta miten kävi tällä kertaa? Kuumat lähteet löytyivät (ovat yleensä aina noiden kalliokivien lähettyvillä), mutta merellä pauhannut sykloni oli niin voimakas myös Uudessa-Seelannissa, että se aiheutti sen, että merivesi ei laskenutkaan kokonaan rannalta pois vaan löi itseasissa aika isoja ja korkeita aaltoja rantakallioihin joissa kuumat lähteet tällä kertaa olivat.Lapiolla ei siis tuona iltana tehnytkään mitään, koska meri huuhtoi aina kaivetun kuopan täyteen merivettä. Mutta varpaita hiekkaan pyöritellessä tunsi kuuman veden pulppuavan merenpohjasta. Ja välistä vesi oli niin polttavaa että oli pakko hypähdellä sivuun ja vaan todeta että auts! Voin vain kuvitella miten siistiä tuossa rannalla olisi makoilla omassa kuumassa lähteessä, varmasti siistiä!Jos sinulla on siis mahdollisuus käydä täällä, niin suosittelen ehdottomasti. Huikea luonnonihme ja hauskaa puuhaa rannalla etsiä ikäänkuin aarretta.


Eng // Hot Water Beach was unique experience even though cyclone was so strong that we couldn´t dig the hole because waves were so big.

-------------------
Majoitus:
TOP10 Hot Water Beach Camping, 36 eur, 1 yö (vuokraa lapio respasta, 5 NZ )

4 kommenttia

 1. Huh, kuulostaapa mahtavalta! Harmi ettette päässyt kokemaan ihan täydellistä kuumaa lähdettä mutta varmasti tuokin kokemus lämmitti (hehheh).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä tosi hauska kokemus, vaikka oma allas jäikin kaivamatta. Hihihh...tosiaan, maistiaiset kuumasta vedestä saatiin kyllä - polttavaa....

   Poista
 2. Onpa mainion kuuloinen paikka! Upea ranta ja oma kuumalähde, mikäs se hauskempaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin :) Kerrassaan hauska kokemus oli tämä, ja upea ranta! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!