Pingviinien bongausta etelän Nugget Pointilla

Nugget Point sijaitsee aivan eteläsaaren kaakkoisosassa, heti Kaka Pointin jälkeen. Perille sinne on helppo löytää opasteiden avulla. Me olimme ajaneet lähes koko päivän Wanakasta (Arrowtownin ja näiden huikeiden maisemien kautta) perille etelään. Ja koska paras aika bongata pingviinejä on kuulemma auringonlaskun aikaan (+-2 tuntia), niin pitkän päivän iltahämärä olikin juuri passeli saapumisaika pelipaikoille.

Jätettyämme auton parkkipaikalle ja käveltyämme vain muutaman hetken, kohti näköalatasannetta, joka on tarkoitettu juuri pingviinien bongaamisen, näimme kuinka merestä nousi vaappuen ensimmäinen pingviini. Tunne oli ihan mykistävä, koska en olisi ikimaailmassa uskonut, että meitä tärppäisi näin helpolla. Näköalatasanteelle rakennettu katos antoi hyvän suojan turvalliseen pingviinien tarkkailuun. Näitä keltasilmäpingviinejä esiintyy vain vuoden tiettyinä kuukausina Nugget Pointilla ja näemmä meidän helmikuun alkupuoli oli otollinen aika siihen. Nimittäin lisää pingviinejä nousi merestä ja oli aivan super hellyyttävää katsella niiden räpiköintiä (hih, siltä se vaan näytti) meren aalloista tasaiselle hiekalle. Ylös päästessään alkoikin sitten söpö vaappuminen kohti rantaa. Tosin yksi pingsuista jäi posettamaan ihan huolella rannalle ja kuivattelaan itseään.
Harmittaa tietysti että tämä mukana oleva kamerani on mikä on, eikä mukana ollut mitään muita linssejä, joten zoomaminen oli mahdotonta, mutta yritin kuvista jälkikäteen zoomailla joitain tarkempia otoksia tänne näytille. Kyllä näistäkin varmaan jonkin käsityksen saa näistä söpöliineistä. Iiiiiiiiks, että söpöjä!
Pienen sadekuuron ja katoavan päivänvalon hetkellä haluttiin vielä kuitenkin kipaista vajaan kilometrin päässä tästä pingviinien bongauspaikasta olevalle majakalle (Nugget Point Lighthouse).
Ja huh, miten vaikuttava näky tämä valkoinen majakka kaiken sumun ja harmauden keskellä olikaan. Siellä se patsasteli uljaana ylhäissä maisemissa ja kyllä sen toden totta kelpaa näissä maisemissa patsastellakin. Ollapa ja asua tuossa torpassa majakkavahtina. Kallion reunastaa pitkin vievän hiekkatien notkoissa kaikuivat alhaalta mereltä merileijonien mekastus. Niitäkin on siis mahdollista nähdä tässä huikeassa paikassa.
Jos ei sää suosinut meitä aivan täydellisesti Nugget Point vierailumme aikana, niin eipä se haitannut, nimittäin paikan maisemat ja bongatut pingviinit jaksoivat kyllä pitää hymyn korvissa. En ollut koskaan aikaisemmin tavannut pingviinejä luonnossa, joten olin aivan täpinöissäni juuri kokemastamme. Kyllä luonto on ihmeellinen! Oletko sinä muuten bongannut tälläisiä söpöjä pingviinejä missä ja milloin viimeksi?

Eng // We saw penguins at Nugget Point. It was sooooo amazing!


8 kommenttia

 1. En kestä miten ihanalta nuo pingut näytti! Ja eipä oo kumma, että siellä on kaks naamaa, jotka näyttää melkoisen iloisilta =) Ihana hyvänmielen postaus taas. Vitsi miten uskomattoman hienolta tuo majakka näytti. Niin hienoja kuvia, Sanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhh...hymy oli kyllä herkässä tuolla. Niin huikea paikka ja huikeat pingsut! Kiitos Ulla<3

   Poista
 2. Eikä miten ihana pinkku! <3 Niin suloinen! Ja täytyy sanoa että näytätte molemmat noissa reissulookeissanne niin onnellisilta, että oikein huokuu se pitkänmatkalaisen seesteisyys tänne asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkut oli kyllä hellyyttävän suloisia <3 ja niitä olis mielellään katsellut tuntitolkulla...
   Oi kiitos, kiva että lomafiilis näkyy kauas ;)

   Poista
 3. Sulosia! hieno kohde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan yli söpöjä :) hihhhhh... Tää kannattaa laittaa korvan taakse, jos on matkalla NZ :)

   Poista
 4. Me näimme NZssa pingviinejä Milford Soundissa - vuonoristeilyjä tekevä alus pääsi aika lähelle sekä pingviinejä että hylkeitä, joita saattoi olla samalla kivellä kymmeniä "pinossa". Lisäksi olemme nähneet niitä Etelä-Afrikassa ja Galapagos-saarilla luonnossa - ovelia otuksia ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanan näköinen paikka muuten tuo Milford Sound! Siellä me ei käytykään. Ja muuten upea kuva sinusta tuossa postauksessa tuo ensimmäinen kuva. Täydellistä onnellisuutta hehkuu :) Eipä sillä, noissa NZ maisemissa ei voi kun olla onnellinen ;) Ja onnea on myös nähdä pingviineitä! Te olettekin nähneet niitä monessa paikkaa jo.

   Poista

Kiitos kommentistasi!