Lake Taupo, kuin Italian Garda-järvi

Garda-järvi! Huudahdin kun automme lasketteli Taupon järveä kohden. Se minulle tuli paikasta ensimmäisenä mieleen. Ja olen kyllä edelleenkin samaa mieltä. Saavuimme Taupolle illansuussa syömään, herkuttelemaan, meidän huikean tulivuoren valloituksen jälkeen, nälkäisinä.
Söpö, idyllinen keskusta oli helppo löytää ja sen pääkatu Lake Terrace. Eikä muuten Uusi-Seelantilainen ruoka pettänytkään taaskaan. Tässä maassa saa näemmä kaikkialla erinomaista ja herkullista ruokaa. Päivän menussa oli tosin allekirjoittaneella pizza, palkintona vuorenvalloituksesta, mutta pizzassakin voi usein mennä hyvin pieleen. Tämä kuitenkin toimi. Ja näissä auringonlaskun maisemissa sitä kelpasi kyllä ulkoterassilla popsia...


Lake Taupo on iso järvi. Kaikkiaan 33 kilometriä leveä ja 46 kilometriä pitkä järvi, josta me tosin näimme vain itäpuolen, eli murto-osan.
Järvi ja sen ympäristö tarjoaa paljon tekemistä. Täältä löytyy useita hot water-lähteitä ja täällä voit harrastaa mm. kalastusta, vesihiihtoa, purjehdusta, riippuliitoa, maastopyöräilyä, kajakointi, ratsastusta tai koskenlaskua. Yksi nähtävyyksistä on Maori Rock Carvings, joita pääsee katsomaan kajakin avulla. Kyseessä on siis kallion seinämään kaiverretut Maorin kasvot.


Meille Taupo tarjosi kaivattua lepoa rankan haikkauksen jälkeen sekä ihanan leppoisan, eurooppalaisen ilmapiirin. Tänne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa, jos olisi ollut aikaa. Meille Taupo toimi läpikulkupaikkana ja tosiaan paikkana jonka lähellä haikkasimme Tongariro Alpine Crossingin. Iso suositus kuitenkin Taupolle ja sen tarjoamille aktiviteeteille.

Löytääkö muut näistä kuvista pieniä Gardan vivahteita?


Ps. Kohtaloa tai ei, tapasimme pari päivää sitten surffikurssilla ollessani tytön Garda-järveltä. Nyt ollaan oltu jo yhteyksissä facebookin välityksellä ja vähän jo sovittiinkin, että tavataan joku kerta Gardalla. Enkä pistä kyllä asiaa yhtään pahakseni, sillä rakastan Gardaa.


Eng // Lake Taupo in North Island of New Zealand reminded me of Lago Di Garda in Italy. Funny!


------------
Majoitus:
Great Lake Holiday Park, 1 yö, 36 eur

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!