Pikku teaseri Uuteen-Seelantiin

Me ja campervanimme kuljetaan täällä pitkin Uuden-Seelannin teitä. Ja voin kertoa, että maisemat ovat huikeita! Suorastaan henkeäsalpaavia. Välillä pitää kyllä vetää pipoa syvemmälle ihan kylmän sään ja tuulen viiman vuoksi ja välistä saa ihan höllätä helteen ansiosta. Ollaan Uudessa-Seelannissa. Maassa, josta en ikinä ikinä ikinä olisi kuvitellut että se tempaisee näin mukaansa.

Ajattelin, että on vähintäänkin reilua jo täällä bloginkin puolella raottaa minkälaisissa maisemissa me täällä oikein mennään ja missä. Tässäpä siis pieni tiiseri ja aloituspostaus Uudesta-Seelannista. 

Etelä-saaren olemme nyt kiertäneet, siinä ajassa mikä meillä oli käytettävissä (päivää vajaa kaksi viikkoa) ja tässä meidän käydyistä kohteistamme etelästä kartta. Toivottavasti se auttaa hahmottamaan reissuamme täällä ihmemaassa. Jokaisesta kartassa mainitusta kohteesta on siis tulossa tarkempi oma postauksensa jahka ennätän käydä nämä kaikki sadat ja tuhannet kuvat läpi, joita täällä on tullut lauottua. Harvinaisen kuvauksellinen maa, täytyy sanoa! Ja ai niin, tämän kartan ulkopuolelle mahtuu vielä monen monta paikkaa ja notkoa, joista varmasti ajan kanssa tulen tekemään vielä extranostoja. Mutta lähdetään näillä liikkeelle, ok?


Meidän kelpo campervanimme on ollut siis kotina meille lähes koko aikamme täällä. Sen saaminen tosin oli ison työn ja tuskan takana, ja jouduimmekin hakemaan sen aivan toisesta kaupungista, mutta siitäkin lisää myöhemmin. Ollaan oltu oikein tyytyväisiä menopeliimme ja vaikka emme ole sille vielä(kään) nimeä antaneet, niin se on meille erittäin rakas kaara jo tässä vaiheessa. Kilometrejä olemme tahkoneet jo toista tuhatta ja lisää olisi vielä jokunen edessä täällä pohjoissaarella, jonne juuri lautalla siirryimme. Mennään nyt kuitenkin pintaraapaisuna siihen, mitä eteläsaarelta on pian blogissa luvassa.


Queenstown I Queenstown oli kaiketi kaikkein paras ensikosketus tähän maahan. Tai toimi ainakin meikäläisiin aivan sata-nolla. Jo lentokoneesta katseltiin (vähän kauhulla!) kuinka laskeuduttiin lähes lentokoneen siivet vuorenhuippuja hipoen hulppean vuorimaiseman keskelle. Horisontissa näkyi paljon peltoja, lampaita ja vuoria. Queenstown vaikutti todella viihtyisältä ja mukavan vilkkaalta pikkukaupungilta huikeilla järvi-vuori-combo maisemilla. Yksi lemppareistani, ehdottomasti.Christchurch I Järkyttävän tuhoisan maanjäristyksen vuoden 2011 alussa kokenut Christchurch toipuu yhä kokemastaan. Rakennustyömaita on pitkin kaupunkia, mutta myös edelleen katukuvassa näkyy maanjäristyksen hetkeen jääneitä sortuneita rakennuksia. Kauheuden keskellä, kaupungin keskusta on alkanut rakentua uudelleen värikkäistä konteista ja kaupungista todella huokui uudelleen yrittäminen ja nouseminen sekä innovatiiviset ratkaisut. Ruman kaunis kaupunki, kuten sanon aina yhdestä suosikistani, Berliinistä.
Lake Tepako I Tämä turkoosinvärinen Tekapon -järvi oli meidän ensimmäinen kohteemme kun saimme campervanin allemme ja päästiin Road Tripin makuun. Oli aika huikeaa yöpyä leirinnässä näissä maisemissa. Ei valittamista.

Mt Cook I Lähdettiin kurkkaamaan miltä Mount Cookin vuori näyttäisi, mutta kyseisenä päivänä kaveri oli verhoutunut pilvien taakse piiloon. Mutta eipä sillä, matkalla sinne saimme ihailla huikeita jylhiä maisemia. Ei todellakaan hukkareissu!


Wanaka I Tämä pieni söpö kylänen rakentuu myöskin Wanaka-järven ympärille, joita reunustaa kauniisti vuoret ja meidän visiittimme aikana, matalalla roikkuvat pilvet. Wanakassa yövyttiin sopivasti Mount Cookin vierailun jälkeen ja matkalla pidempää ajoa kohti etelää. Wanakasta löytyy hyvin palveluita ja tällä Road Tripillämme suosikki ruokakaupaksi muodustunut New World. Iso suositus, kummallekin!

Nugget Point I  Tieto siitä, että Nugget Pointissa saattaisi nähdä pingviinejä, ajoi meidät tänne saaren eteläkärkeen. Eikä reissumme ollut lainkaan turha. Nimittäin meitä lykästi samoin tein kun parkkipaikalta lähdimme kävelemään kohti pingviinirantaa. Siellä ne pienet vaakut keikkuivat merestä nousten kohti rantakivikkoa. Aaaawww… Tästä lisää myöhemmin, jos vaan maltatte odottaa.Curio Bay I Curio Bayn huikeisiin maisemiin saavuttiin siitä syystä, kun saimme eräältä pariskunnalta Surat Bayn rannalla vinkin, samalla kun ihmettelimme parinkymmenen metrin päässä olevia merileijonia, että täällä voisi uida delfiinien kanssa. Siis whaat! Siispä siksi Curio Bay. Periltä löydettiin ylisöpö leirintäalue pingviineineen, merileijonineen, surffikouluineen ja delfiineineen. Paitsi että lykästiköhän meitä delfiinien kanssa?Kaikoura I Kaikoura sen sijaan valikoitui kohteeksemme valaiden vuoksi. Täällä noita merten jättiläisiä voi bongata hintavien risteilyjen muodossa tai sitten ihan vain kokeilla onneaan rannoilta käsin. Kaikouran ympäristö on todella kaunista, mutta myöskin näemmä todella tuulista. Silti peukut pystyyn tälle surffihenkiselle pikkukylälle ja pipoa syvemmälle korville.

 
Terkkuja siis tien päältä täältä ihmemaasta! Tänään huristellaankin pohjoissaaren itärannikolle ihmettelemään beachimaisemia. Oletuksena, että nekin ovat tietysti ihan huikeat! Kaikki vinkit meidän loppusuoran Uusi-Seelanti osuudelle ovat oikein tervetulleita. Ja samalla kiitänkin jo kaikista tähän saakka tulleista vinkeistä. Jatkamme siis campervaneilua vielä lauantaille saakka, jolloin palautetaan auto Aucklandiin, jonne jäämme muutamaksi päiväksi.
Jo sanomattakin selvää, että niin moni asia jää näkemättä, tekemättä ja kokematta tässä maassa, mutta onpahan hyvä syy palata..? Ihan huikea kokemus on ollut kuitenkin jo tähän saakka. Kiitän.


Eng // Here´s a little sneak peek from our Road Trip here in New Zealand. Oh, it´s so beautiful here!

4 kommenttia

 1. Voi kääk miten ihanan näköisiä maisemia! Mulla on aivan järjetön Uusi-Seelanti-kuume. Odotan innolla tulevia postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihih...lisää kuvia ja postauksia tulossa Uusi-Seelanti kuumeeseen koko ajan ;)

   Poista
 2. Voi juku! Näitä kuvia olen odottanut! Odotan innolla lisää!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jihuu! Kiva kuulla :) Täältä niitä nyt viimein alkaa tulemaan :) Pahoittelut odotuksesta...

   Poista

Kiitos kommentistasi!