Kaikoura ja sen huikea Peninsula Walkway

Kun aloitin nämä Uuden-Seelannin postaukset, lupasin teille tässä tiiserissäni postauksia noista kaikista paikoista. Nyt ollaan päästy eteläsaaren osalta jo Kaikouraan, toiseksi viimeiseen paikkaan. Tuo kartassa näkyvä Picton jääköön hamaan tulevaisuuten. Se on siis paikka, satama, josta lautat lähtevät pohjoissaarelle. Kerron siitä lisää myöhemmin, sillä pohjoissaarella on vielä paljon näytettävää ja sitten haluankin esitellä teille jo Australiaa, jossa nyt ollaan. Mennään siis nyt tähän pieneen surffihenkiseen kylään, nimeltä Kaikoura.

Kaikoura on kuuluisa valaiden bongauksestaan. Täällä järjestetään päivittäin lukuisia veneretkiä merelle. Myös delfiinejä näyttäytyy täällä usein. Kylän keskusta on hyvin pieni, joten sen suhteen tekemiset on nopeasti tehty. Yksi suosituimmista kohteista onkin Kaikoura Peninsula Walkway. Tämä kolmen tunnin mittainen haikki, kulkee -jälleen kerran- huikeissa maisemissa korkeiden merenrantakallioiden reunuksilla. (Kun nyt aloin käsittelemään näitä kuvia blogiin sopiviksi, niin ei taas voinut kun pyöritellä päätään ja haukkoa henkeään, että miten upeissa maisemissa ollaan saatukaan olla. Menkää kaikki pliiiiis Uuteen-Seelantiin, siellä on niin kaunista).

 
Kaikoura Peninsula Walkway alkaa alueelta, missä esiintyy paljon hylkeitä. Ja paljolla tarkoitan, että niitä todella oli rantakallioilla siellä täällä. Olipa yksi eksynyt myös keskelle parkkiruutua päivätorkuilleen.

 
Tässä hylkeiden kallioiden kohdalla sijaitsee muuten myös julkinen parkkipaikka, josta voi lähteä haikkaukselle. Me olimme jättäneet auton jo kylän keskustan turistikeskuksen parkkiin. Tällöin reittiin tuli pari kilometriä lisää, vahingossa. Kannattaa siis ehkä jättää auto parkkiin tänne.

 
Tämä reitti on huikea. Maisemat ovat huikeita. Ja jos oikein onni käy, voit bongata myös valaita täällä. Sen takia mekin tänne suuntasimme, mutta pitkään merelle tuijotettuamme emme nähneet kuin kuvitelmia valaista. Oi vitsi, joku päivä sellainen olisi kyllä kiva vielä nähdä! Mieluiten ilman yli sadan euron hintaista venematkaa...

Me vietimme Kaikourassa vain yhden yön ja pari päivää sen ympärillä. Tykkäsin kovasti tämän kylän fiiliksestä. Kuvissa muuten paistaa ihanasti aurinko ja siellä olikin paikoitellen lämmin, mutta tuuli oli yllättävän viileää ja varsinkin tuolla Peninsula Walkwaylla oli paikoitellen aivan jäätävän kylmää. Onneksi tuli siis pipo mukaan sinne.

 
Hieman haikeudella jo katselen näitä upeita maisemia mitä Kaikourallakin oli tarjota. Se on kuulkaas sellainen juttu, että ei kaikkialla vaan ole tälläistä. Mitäpä sanot, toimiiko?


Eng // Kaikoura, New Zealand was a really nice small town with a beautiful views. Well of course it was beautiful, it´s NZ.

---------------
Majoitus:
A1 Kaikoura Motel and Holiday park, 1 yö, 40 NZ

4 kommenttia

  1. Me käytiin eilen vetämässä tää - mirkosortseissa ja hihattomassa topissa kirkkaassa auringonpaisteessa! On näemmä keleissä vähän eroja! Ja nähtiin noi ihanata maassa makaavat möllykätkin. :D Vähän väsynyttä porukkaa. :)

    Terkkuja Wellingtonista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa! Toimivat maisemat tuolla, eikö? ;) Ja villiä, millähän logiikalla lähempänä heidän talvea siellä on nyt ollut lämpimämpää kuin helmikuussa(?) hahaha... mutta eipä sillä, hyvä teille :) Eikä meilläkään hätää ollut, kun oli varusteet sen mukaiset. Ihana Kaikoura ja kiitos Wellington-terkuista! :) Nauttikaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!