Uuden-Seelannin pohjoissaari. Mitä luvassa?

Huikean eteläsaaren jälkeen siirryimme campervanimme kanssa lautalla Uuden-Seelannin pohjoissaarelle. Olin ihan täpinöissäni ja vähän jo skeptinen, että voiko pohjoissaari olla yhtä huikea kun kokemamme eteläinen. Se kaikki jää tuonnemmaksi kerrottavaksi. Tässä vastaavanlainen kartta pohjoissaaresta, jonka tein jo etelästä. Näissä kohteissa vietimme aikaa ja näistä on ajan kanssa tulossa juttua blogiin. Muutama odotteleekin jo valmiina, joten toivottavasti sopii, että Uuden-Seelannin teemalla jatketaan vielä muutaman postauksen verran. Sitten siirrytäänkin jo Australian ihmeisiin. Sillä kyllä sitä sielläkin maassa on hurjan paljon nähtävää.

Wellington I Lautat saapuvat tänne, Uuden-Seelannin pääkaupunkiin. Me kuitenkin tietoisesti skippasimme sen ja jatkoimme suoraa matkaa abouttia rallaa tuonne keskivaiheille, Tongariroon.

Tongariro I Huikea (ja raskas) Tongariro Alpine Crossing -haikkaus tulivuorille on syy, miksi tänne kannattaa saapua.

Lake Taupo I Iso kaunis järvis, maan suurin, muistuttaa kovasti Italian Garda-järveä. Tykkäsin.


Rotorua I Tällä seudulla on hurjasti geotermisiä, kuumia lähteitä. Pakkohan niitä oli testata.
  
Bay of Plenty I Valkoista hiekkarantaa kilometritolkulla. Näin luki esitteessä. Harmiksemme meidän käynnin aikana satoi ja satoi.

Hot Water Beach I Tämä hyvin mielenkiintoinen paikka on yksi ehdoton suosikkini pohjoissaarella. Laskuveden aikaan, voit kaivaa itsellesi rannalla kuuman lähteen. Mutta paikka vaihtelee ja se on löydettävä vain kokeilemalla. Tämä on pakko kokea uskoakseen.


Coromandel I Kaunis näköalareitti upeine maisemineen. Paljon pieniä mutkaisia vuoristoteitä. Ei pahoinvoiville.

Auckland I Pohjoisen yksi isoimmista kaupungeista. Kesti tovin, ennenkuin kaupunki näytti parhaat puolensa. Täältä tulossa ainakin yksi hostelli arvostelu ja suositus.


Tälläistä kaikkea siis luvassa pohjoissaarelta, mutta ajattelin esitellä vain muutaman näistä kohteista nyt, jotta päästään sinne jo mainitsemaani Australiaan pian.

  

Eng // Sneak peek from our Road Trip here in north Island of New Zealand.


Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!