Uuden-Seelannin eteläsaaren parhaat #IG Travel Thursday

Uusi-Seelanti on huikea. Enkä olisi ikinä voinut kuvitella ennen sinne menoa, että jokin maa voisi lumota luonnon puolesta näin rajusti kuin tämä maa teki. Oikeastaan, jos kerron rehellisesti, en ollut aivan hirveän innoissani edes matkaamassa tänne, kaikkien aurinkorantojen lomasta. Mutta, joka kerta, kun mainitsin reissussa tapaamillemme ihmisille, että reittimme vie meidät myös Uuteen-Seelantiin, ihmiset hyppivät tasajalkaa innosta. Eräskin irlantilainen tyttö, joka istui meidän takana bussissa, matkalla Kuala-Lumpurista Singaporeen, oli niin onnellinen meidän puolesta ja toivoi itse maailman eniten pääsevänsä joskus Uuteen-Seelantiin. Silloin minulla tuli ihan jo pieni kyynel silmäkulmaan, että nyt nainen ala olemaan enemmän innoissasi. Pääset maahan, jota kaikki hehkuttaa! Siellä on pakko olla paljon hyvää edessä... Ja voi pojat ja tytöt että siellä olikin. Mikään maa ei ole lumonnut minua näin, kun tämä maa. Täällä on jotain maagista Hobittien taikaa...

Ajattelinkin tämän kertaisen Instagram Travel Thursdayn kunniaksi jakaa koosteen Instagram-tililläni nähdyistä kuvista, eteläsaaren osalta. Joistain kuvista on myös linkki siihen liittyvään postaukseen tarkemmin, mikäli haluat lukea kohteesta enemmän. 

 
Meidän road trippimme taittui campervanillamme ja tuo kaksiviikkoinen elämä tien päällä oli vallan hauskaa ja ikimuistoista. Tässä palasia reissultamme ja road trip maisemistamme.




Queenstown I  Huikea vuorien ympäröimä alppikylä. Tunnetaan myös adrenaliinin pääkaupunkina. Suosittuja tekemisiä ovat kaikenlaiset hurjapää-benji-jutut, mutta iisimmin voi ottaa myös Queenstown Hill haikilla ja katsella maisemia kuten me. Lisää tästä söpöstä kaupungista kirjoittelin myös täällä.



Lake Tekapo I Täällä kannattaa viettää päivä tai pari ja muistaa myös yöllä kääntää pää ylös taivaalle. Lake Tekapo -järven rannalla sijaitsee observatorio ja tähtitaivas onkin harvinaisen upea näillä suunnilla. Myös päivänvalossa järvi ja sen taustalle nousevat vuoret ovat aikamoista silmäkarkkia. Lisää Tekaposta löydät täältä.




Reissun huikeimmat maisemat löytyivät matkalla Wanakasta Arrowtowniin. Ei sillä, etteikö koko maassa olisit ollut siellä täällä huikeita maisemia, mutta erityisesti nuo alhaalla roikkuvat pilvet ja nämä niittyjen sävyt auringonpaisteessa tekivät tästä kyllä erityisen loistavan. Hyvä paikka pienelle picnicille. Lisää kuvia ja hehkutusta löydät täältä.



Nugget Point I  Aivan etelässä sijaitseva Nugget Point on käymisen arvoinen paikka niin monesta syystä. Ensinnäkin, me nähtiin täällä pingviinejä. Ja katsokaa miten huikeasti tuo kaunis majakka seisoo tuolla kallion harjanteella. Vaikuttava näky. Lisäksi rantakallioilla mekastaa myös merileijonia, niitä et voi olla kuulematta. Lue lisää pingviinien bongauksesta ja kauniista majakasta täältä.



Surat Bay & Cannibal Bay I Nämä alueet ovat loistavia paikkoja merileijonien bongaamiseen. Varsinkin tällä kauniilla Cannibal Bayn rannalla lötköpötköili merileijonia toistakymmentä meidän vierailun aikana. Lisää kuvia näistä pötkylöistä löydät täältä. Leirintämajoituksesta on pakko vinkata Curio Bayta.



Kaikoura I Kaikoura on pieni surffihenkinen kylä, jossa tuntuu olevan pääelinkeinona kuitenkin valasristeilyt. Täällä(kin) on siis mahdollista nähdä noita merten jättiläisiä. Tosin risteilyt olivat reilun satasen luokkaa. Mielestäni aika hintavia, joten peukut voi laittaa pystyyn ja toivoa näkevänsä vilauksen valaista kiertämällä samalla suositun Kaikoura Peninsula Walkwayn. Meitä ei onni tärpännyt täällä, vaikka turistivene pörräsikin samalla paikkaa valaita etsien nekin. Voit katsella kuvia upeasta Kaikourasta täältä.



Näissä maisemissa kelpasi kyllä ajella. Kuvia tulvii kameraan vaan koko ajan sillä syötöllä että muistikortit paukkuu ja matkanteko saattaa olla hitaamman puoleista juurikin sen takia, kun koko ajan tahdot pysähdellä lukuisille maisemapaikoille ikuistamaan nämä maisemat. Voi luoja, että on upea maa! Tunnustan pöhköyteni ja tästä oppineena, olenkin vain hehkuttanut kuinka upea maa Uusi-Seelanti onkaan. Toivon että kaikki pääsevät tänne kerran elämässään.



Kaikki postaukset liittyen Uuteen-Seelantiin löydät tagilla "Uusi-Seelanti". Tässä oli siis meidän makuun parhaita paloja eteläsaarelta. Ehkäpä raapaisen seuraavalle IGTT-kierrokselle vastaavanlaisen pohjoissaarelta. Paljon kauneutta ja kuvia tarttui nimittäin sieltäkin mukaan. Toivottavasti näistä on apuja tänne ihmemaahan matkaaville ja muistakaa, että aina voi kysellä suoraan minulta lisää. Jonkun verran on nyt tuoreessa muistissa vinkit Uuteen-Seelantiin.

Ps. Aikaisemmat "parhaat" -koostepostaukset löydät Los Angelesin osalta tästä, Thaimaan tästä ja New Yorkin tästä
 
Eng //  Part of the Instagram Travel Thursday -campaign I decided to make a collection from my best spot in South Island of New Zealand, based on my Instagram pictures.

 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Suomessa Intagram Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä.

15 kommenttia

  1. "Mikään maa ei ole lumonnut minua näin, kun tämä maa." That's huge! Etenkin noiden postauksen alussa olleiden tunnustusten jälkeen :) Nuo kuvat kyllä kieltämättä on niinku jostain taivaasta. Siis taivaallisesta taivaasta, you know :) Muuten katottiin koko kausi Au pairit Los Angelesissa nyt pääsiäisenä ja näin viime yönä unta, jossa pohdin, että vieläköhän Sanna on ennen kaikkea Cali Girl tän teidän matkan jälkeen... Vieläkö oot cali girl? :) Se sarja oli kyllä hyvä, sun pitää kattoo se! Ja meidän pitää saada ne tyypit Nameen, ainaki osa vaikutti meidän hengenheimolaisilta hihii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihh...kyllä mää oon edelleen Cali girl, Ulla <3 En malta, että pääsen takaisin sinne aika pian. Pitää vaan (osata) nauttia kaikista näistä muistakin huikeista paikoista matkalla ja niitähän on riittänyt. NZ nyt oli vaan huikea poikkeus, mistään koskaan näkemästäni, wau!
      Cali on mielessä jos nyt ei päivittäin niin hyvin usein. Niin moni asia muistuttaa minua siitä ihanasta paikasta :) Ja toi Au pair sarja on ihan must see! Pitääkin alkaa selvittelee mistä mää sen nään kun pääsen hyvien nettiyhteyksien päähän, no viimeistään Calissa :) Haleja sinne ja pian nähdään ja ihanaa kun Namenkin kautta tulee kaikkea huippua, jeeeee! <3

      Poista
  2. Uudessa-Seelannissa on kyllä jotain taikaa!! Ja siis meiltähän jäi Eteläsaari käymättä, ja se on kuulemma luontonsa puolesta vielä dramaattisempi kuin pohjoinen. Mutta eiköhän sinnekin tässä joskus vielä ennätä... :) Ihanaa matkan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti ennättää ;) Sillä minunkin mielestä ehkäpä eteläsaari oli enemmän päräyttävämpi vai johtuiko kenties sitten siitä, että olimme sillä saarella ensimmäiseksi(?) en tiedä...mutta huikean upea se oli! Teen vielä pohjoissaaresta vastaavan ensi kuussa :) Kiitos reissutoivotuksista! Next to Fiji ;)

      Poista
  3. Aaa en kestä, niin ihania kuvia! Upeita maisemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! Uusi-Seelanti lumosi mut 100-0. Maisemat on niin buenot että kuvat onnistuu aina, hih ;)))

      Poista
  4. Hei! Minua kiinnostaisi kovasti kuulla lisää teidän reissusta. Matkan taittamisesta campervanilla yms, sillä harkitsemme ystävämme kanssa lähtöä tuonne ihmemaahan :) Voinko olla sinuun yhteydessä esim sähköpostitse? Minun osoitteeni on ilona_rantanen_509@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,
      kiva kun otit yhteyttä :) Laitoinkin sinulle juuri sähköpostia. Omat Uusi-Seelanti postaukset löytyvät täältä http://siveltimella.blogspot.fi/search/label/Uusi-Seelanti
      Monia muita blogeja, jotka ovat kirjoittaneet tästä maagisesta maasta ovat esimerkiksi Matkakuume.net, www.watia.fi ja Rimma+LAURA

      Poista
  5. Marju & Nea9/09/2016

    Heips,
    innolla luettu sun blogia. Paljon hyviä vinkkejä jo tarttunut mukaan. Kuinka kauan kaiken kaikkiaan reissasitte Uudessa-Seelannissa? Ehdittekö nähdä riittävästi, vai tuntuiko että aika loppui kesken ja nähtävää vielä jäi? Ollaan myös pohdittu josko campervan olisi hauska (ja käytännöllinen?) vaihtoehto. Olisi kiva kuulla miten se teidän kohdalla toimi käytännössä (vai toimiko?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips ja ihanaa kuulla, jos blogistani on ollut apuja reissun suunnittelussa <3

      Me oltiin parisen viikkoa etelässä ja yksi viikko pohjoissaarella. Kuukausi on todella ideaalinen (minimi)aika Uudessa-Seelannissa. Mutta kolmessakin nähtiin tämä, mitä blogissa näkyy :)

      Uudessa-Seelannissa oli todella helppoa reissata campervanin kanssa. Tuntui että lähes kaikki tekivät sitä samaa. Toki siellä kulkee myös paikallinen Onnibus (naked bus) mutta itse koin, että oman auton vapaus oli pelkästään vaan plussaa. Jos vuokraatte sellaisen campervanin jossa ei ole vessaa (niissä halvemmissa ei ole, kuten ei meilläkään ollut), niin niillä ei saisi yöpyä muualla kuin leirintäalueella. Ainoastaa asuntoautoilla joissa on wc saa yöpyä missä tahansa, vaikka rannalla. Ei itse kokeiltu onneamme, että mitä olisi tapahtunut jos olisimme jääneet vaikka johonkin metsän reunaan tai parkkikselle yöksi, mutta sellaisia näkyi kyllä paljon tien päällä ja tiedämpä useammankin jotka ovat tehneet näin. Itse yövyimme aina leirintäalueella. Olenkin kirjoittanut aina kunkin blogipostauksen loppuun leirintäalueen nimen jossa oltiin.
      Pääsääntöisesti leirintäalueet olivat tosi hyvässä kunnossa ja niissä pystyi kokkaamaan kivasti. Lähes kaikkialla oli kattiloita ja astioita joita lainata aina leirinnässä, joten niistä ei kannata huolehtia. Itse kokkaamalla säästää kyllä hyvin rahaa, mutta myös ravintoloiden ruuat on todella herkullisia Uudessa-Seelannissa.

      Kun aloitatte reissun, napatkaa talteen kaiken maailman esitteet ja kartat leirintäalueista. Niiden avulla me ainakin seikkailtiin aina illalla jonnekin perille.
      Ei huolta siis, erähenkinen ei tarvitse olla lainkaan vaan lähes kaikki road trippailee siellä. Itse jouduttiin olemaan ennen kuin saatiin campervan pari yötä hostellissa ja siellä kyllä tapaa paljon tyyppejä ja saa vinkkejä. Mutta itselleni sopi paremmin yöpyä meidän campervanissa, koska en ole hostellityyppi oikeastaan lainkaan :) Ihanaa ihanaa reissun odotusta teille! Ja jos tulee jotain vielä mieleen, niin kysykää ihmeessä! yritän parhaani mukaan jeesata, tai vinkata toisiin blogeihin.

      Poista
  6. marju & nea9/13/2016

    Heipsan,
    jee kiitos paljon vinkeistä. Vielä tuli sellaista mieleen, että mihin lensitte NZ ? Ja mitä kautta vuokrasitte campervanin, palautitteko samaan paikkaan mistä vuokrasitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, me lennettiin Queenstowniin, joka oli kyllä huikea ensikosketus Uuteen-Seelantiin. Paluulento tapahtui Aucklandista. Meillä sattui Kiinalainen uusivuosi päälle ja siitä syystä lähin vapaa auto sijaitsi Christchurchissa. Mentiin sinna ja palattiin etelään uudestaan. Auto palautettiin Auckalandiin, eli palautus onnistuu helposti eri paikkaan kuin lähtö. Me vuokrattiin Lucky rentalista. Huomiokaa tosiaan vaan lauttamatka saarten välillä. Maksaa jonkun verran ja on hyvä varata etukäteen (ainakin pari päivää ennen).

      Poista
  7. Marju & Nea10/18/2016

    Moikka vielä! Millaisellakohan vaatetuksella pärjää Uudessa-Seelannissa? Tarkoituksena olisi olla maaliskuussa siellä. Te ilmeisesti olitte huhti-toukokuun, oliko illat/yöt tosi viileitä? Mietittiin myös, oliko teillä omat makuupussit mukana, kun matkustitte campervanilla..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, meidän reissu ajoittui itse asiassa helmikuun lopusta maaliskuun puoleen väliin saakka. Aasiassa vietetyn talven jälkeen mikä tahansa muu kuin trooppinen ilma tuntui kylmälle :) Mutta pärjättiin siis hyvin kevyt toppatakissa (itselläni on sellainen pieneen pussiin menevä taskukokoinen malli) ja legginseissä ja lenkkareissa. Välillä oli myös helteisiä päiviä, jolloin pystyi hyvin olemaan topissa ja shorteissa. Uudessa-Seelannissa on aika vaihtelevat kelit, mutte tuohon aikaan missään vaiheessa jäätävän kylmää. Meillä tuli campervanin mukana peitot, tyynyt ja lakanat joten makuupusseille ei ollut tarvetta, eikä sellaisia mukana ollutkaan. Kannattaa varmistaa autoa varatessa, että mitä hintaan sisältyy. Meillä ei ollut missään vaiheessa kylmä autossa nukkuessa tuohon vuoden aikaan.

      ps. Oletko käynyt lukemassa esim Matkakuume-blogin sivuilla Uudesta-Seelannista? http://www.matkakuume.net/search/label/New%20Zealand

      Poista
  8. Marju & Nea10/19/2016

    Moi. Haha no näin varmasti :D Mutta selvä homma, hyvä tietää kiitos! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!